23 november 2018

Snabbrenovering av vardagsrummet

När vi flyttade in i huset hade vi tänkt lämna vardagsrummet som det var, tills det kommer emot oss på renoveringslistan. Men efter bara några dagar, när jag plockat in lite mer inredningsgrejer och vi kunde börja spendera tid i rummet, sa Sebastian att han tycker vi ska göra en snabbrenovering för att få det att passa vår stil bättre. Trodde nog aldrig jag skulle höra det ur hans mun, så då var jag snabb att haka på idén! Visserligen var det inte så snyggt med orange och bruna väggar, men tänkte att vi får väl lära oss leva med det ett tag.. Men med facit i hand blev det nog sååå mycket bättre när vi valde att ljusa upp med ljusgrått mål på tre väggar, och en ny fondtapet. Det blev som ett helt nytt rum, och känns flera meter större!

Hade tyvärr ingen bättre före-bild än denna, men här ser ni ungefär vilken färg det var på tapeterna i 3/4 av rummet.
Här har jag börjat förbereda genom att tejpa kanter och lister och målat med penseln mot det.
Väldigt bra arbetsbelysning för målande...
... men ganska bra lyckades vi ändå! Dock täckte det inte med ett varv, eftersom vi varit lite slarviga och målat med olika rullor. 
Efter fyra målburkar och lite svärande blev vi till slut nöjda med resultatet! Hade kanske nog kunnat stryka på ett tredje varv, men orkade inte.
Fondväggen före...
... och efter (det tog ett tag innan vi fick på plats den sista biten, hehe)

Ännu klurar vi lite på möblering och placering av t.ex. tavlor och hyllor på väggarna, men annars börjar det väl kännas rätt bra! Har också beställt ett nytt vardagsrumsbord, då det vi har nu känns väldigt litet och malplacerat i detta stora rum. Min gungstol ska jag också hämta hem från Jutas i något skede, dock behöver den limmas först, och eventuellt kanske målas lite.. Sofforna är förresten svärföräldrarnas gamla, men dem ska vi behålla tills vi gör om rummet på riktigt, då blir det en hörnsoffa! Men snabbrenoveringen är klar och vi ska väl kunna trivas här ett tag, tills det blir dags att slipa ner rummet och riva lite väggar.. Mer om det när det blir aktuellt (kanske om 2 år...)!

1 kommentar: