31 augusti 2014

Cilas skinkrullader

Dessa goda skinkrullar bjöd Cila och Vincent på under sin förlovningsfest. Riktigt goda, passar bra både som lunch/middag, mellanmål eller kvällsmål! Kanske lite knepiga att göra, men relativt enkelt och fort går det ändå. Smakar perfekt med sallad och dressing till!

Botten:
- 250 g vetemjöl
- 250 g smör
- 250 g kvarg

> Blanda ihop ingredienserna till bottnen
> Låt stå kallt ca 1h

Fyllning:
- 1 röd paprika
- 1 morot
- 1 gul lök
- 100 g champinjoner
- 200 g rökt skinka
- 200 g riven emmentalost
- 2 ägg
- ca 1 dl riven ost

> Hacka paprika och lök, riv moroten och fräs mjuka i lite smör
> Hacka svampen och skinkan och blanda med grönsakerna, rör ner osten
 > Kavla ut degen till en rektangel, bred på fyllningen
(här blev det knepigt för mig eftersom smöret i degen smälte och det blev ett enda kladd)
 > Rulla ihop degen med fyllning till en rulle, pensla med ägg och strö lite ost över
(äggen var slut så jag penslade med mjölk istället)
 > Grädda i 200 grader, ca 30 minuter
> Skär upp i tunna skivor, kan serveras varm eller kall

Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar