19 juni 2018

Viikon aikana tapahtunutta

Jag har varit lite dålig på att uppdatera er om händelserna i livet den senaste veckan, så nu tänkte jag passa på medan barnet ligger ute i vagnen och snarkar. Det hör nämligen till ovanligheterna numera att hon sover mer än en timme på eftermiddagen, så jag är ju alldeles förvirrad hur jag ska fördriva tiden, haha.. Nu har jag samlat ihop en hel drös med bilder från veckan som gått, så ska jag i korthet berätta för er vad vi haft för oss.

Förra veckans tisdag åkte jag och lilltjejen iväg till Jeppis för att träffa Jozze. Vi började med lunch/kaffe vid härliga Skorpan, för att sen fortsätta till Halpahalli, Sunds trädgård, och till slut åkte jag ännu och veckohandlade vid Prisma. Bra sätt att fördriva en dag!
En som uppförde sig exemplariskt.
 Härliga Sunds!
Jozze köpte en sån fin ampel, en fuchsia var det!
 På besök hos Madde och Saga på tisdag kväll.
Soffmyser.
På torsdag lämnade jag dottern med sin far, och åkte iväg till Bennäs på kvällen. Vi ordnade nämligen babyshower åt Jozze! 
Jag hade bidragit med cheesecaken.
Tyckte att tårtan var väldigt rolig, gjord av Bergwalls bageri.
Om jag skulle beskriva mina barndoms somrar i en maträtt, skulle det helt klart vara denna. "Somarmatin"!
En av de få gånger dottern somnat till natten i min famn.
På fredag kväll var vi bjudna till Sebastians arbetsgivare på grillfest. Två timmar höll lillan ut, sen fick jag och hon åka hem och ta natten, medan pappan stannade kvar en stund. När hon somnat passade jag på att sätta mig på vår 30 gradiga(!) balkong med en kall cider. Ah, sommarkvällar!
På lördag förmiddag åkte jag, Eleonore och Linn iväg till Pensala på loppisrace. Mellan elva och halv tre ungefär var vi ute och vandrade och fyndade. Och barnet, ja hon skulle nog inte ha kunnat vara mer exemplarisk! Sov två omgångar och låg bara nöjt i vagnen däremellan. Full pott! Fyndade dock inte så mycket, bara en liten simdräkt, en brödkorg och några grillkorvar..
 Efter loppisracet åkte vi ut till svärföräldrarnas villa för att fira svärfar som fyllde år förra helgen.
Svärmor bjöd på smarrig räksås med pasta. Salladen hade jag fixat ihop.
Eleonore fick umgås med fammo och faffa en stund medan jag och Sebastian invigde den sprillans nya badtunnan. Så skönt! 
Söndagen började med en sväng till loppis i Komossa tillsammans med Madde. På hemvägen åkte jag och handlade ett nybakt surdegsbröd av Alexandra. Så himla gott, avnjöt med ett glas iste!
 Sen åkte vi ut till villan igen, då det nu en gång var vackert väder. Sebastian byggde en trappa till badtunnan...
... och jag fick "hjälpa till" (läs: sitta som vikt när han sågade) medan lilltjejen sov.
 Byggde en koja som skydd för flugorna, haha!
Så passade vi återigen på att bada både bastu och badtunna, innan vi gav upp för dagen.

Igår var jag till Komossa och hälsade på Sandra, Agnes, Noah och Oliver. Förutom att ungen bajsade ner sig riktigt ordentligt, och vädret var lite dåligt för en promenad, så hade vi det riktigt trevligt! Tyvärr fick jag tydligen inte nån bild på hela besöket...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar