1 juni 2018

3 bästa sakerna med hemmalivet

Idag har vår lilla prinsessa varit med oss i 3 månader! Tänkte fira med att lista de tre bästa sakerna med att vara hemma, just nu:

1. Inga måsten utan vi tar för det mesta dagen som den kommer. Gör upp planer vartefter, plockar disk och drar ett varv med dammsugaren när jag känner för det, ringer in besökare eller åker på en liten utflykt om det känns så. Och för att inte tala om det här härliga vädret! Nu när det varit så varmt och skönt har vi passat på att gå på dagliga vagnpromenader under dygnets varmaste och skönaste timmar, och SOM jag har njutit! Tänk vilken tur att det var just i år som jag är mammaledig, när Finlands väderlek visar sig från sin allra bästa sida.

2. Får umgås med dottern och se hur hon utvecklas för varje dag. Nu ska ingen ta illa upp, men jag förstår faktiskt mig inte på mammor som bestämmer sig för att börja jobba (mer än några timmar i veckan) innan mammaledigheten går ut! Visst känner jag mig ibland "instängd" här och som om jag berövats min frihet och mitt sociala liv, men det är ju bara för en kort stund i livet. Älskar verkligen att vara hemma med lilldamen och "måra på" om dagarna, och skulle inte byta ut det för något i världen.

3. Man sparar mycket pengar när man inte kan åka nånstans. Haha! Visserligen går det mycket pengar i mat (och blöjor...), men bensinkostnaderna och "shopping" har verkligen minskat sen jag började vara hemma om dagarna. Ni som har barn förstår vad jag menar när jag säger att det inte bara är att slänga ungen i bilen och åka iväg till GW-gallerian en hel eftermiddag... Kräver noggrann planering och mycket packning, och för att inte tala om bra timing, att åka iväg med småttingar!

Livet blir sig aldrig mer likt sen hon kom och förgyllde vår vardag <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar