28 juni 2018

Midsommarhelgen

Vår midsommarhelg blev i år väldigt annorlunda i jämförelse med tidigare år. Nu har vi ju en liten en att anpassa oss efter, och det är inte så "bara bara" att spontant åka iväg nånstans och vara hur länge som helst. Vi passade alltså på allt som hette kompisumgänge i år (eller nåja, på hemvägen från Nykarleby åkte vi faktiskt och hälsade på några ur Kimogänget på en villa) och firade helgen med våra familjer i stället. Och det var ju hur skönt som helst! Tänkte säga att undrar när jag senast skulle ha firat midsommar utan att ha krapula nån av dagarna, men det gjorde jag ju förra året.. Då hade vi ju nämligen dagen före midsommarafton fått veta att vi ska bli föräldrar till vintern! Otroligt vad tiden går, det känns ju som om det var igår...


Vi började i varje fall helgen med att åka ut till svärföräldrarnas villa på torsdag kväll. Umgicks, åt god grillad mat, badade badtunna och bastu, samt spelade lite kort. Vädret var dåligt och vi hade redan innan vi åkte iväg beslutat oss för att sova över för att inte behöva stressa. Det blev alltså Eleonores första övernattning nån annanstans än hemma. Och vet ni, det gick riktigt bra! Hon somnade vid 21-tiden och vaknade första gången vid 5. Dock kan jag inte säga att föräldrarna sov speciellt gott, då vi alla tre delade på en 140 centimeters säng.. Men allt går ju en natt! På fredag morgon när vi vaknade var det riktigt ruskväder, och vi funderade en stund på om vi överhuvudtaget skulle komma oss bort från holmen. Dock lättade det vid tolvtiden, och vi passade på att åka hem en sväng och packa om väskorna, baka paj och vila lite.

Mamma hade gjort supersmarrigt kött och en varm potatissallad. Tio poäng åt maten!

Självaste midsommarafton firade vi då ute på Långön vid min familjs villa. Vi hittade en lucka i det dåliga vädret vid fyratiden, och lyckades komma oss ut med båten utan att ens bli våta! Kvällen gick sen i ungefär samma tecken som kvällen innan: Mat, umgänge, bastubad och spelande. Vi fick husera i bastukammaren, och mamma hade köpt en resesäng åt Eleonore. Alltså sov vi betydligt bättre denna natt! Lite råkallt blev det på morgonen, men det var bara mysigt att sätta igång en brasa och göra lite morgonrutiner. På eftermiddagen dök min mommo och moffa samt mina mostrar med familjer upp, och vi fikade och umgicks en stund, tills det var dags för Sebastian, mig och lillan att åka hem igen. På lördag var det minsann skönt att bara sitta hemma och göra ingenting ska jag säga er! Intensivt men roligt med midsommar.

Intressant att titta på "Skäri-TV", dvs. ut genom stora fönstret i vardagsrummet.
 Roligt att busa med moffa!
 Jag hade gjort kycklingpaj, som vi åt med lite överbliven sallad.
Bus med "gammelmoster" Cat!
 Min mommo gjorde en sån fin blomsterkrans åt Elle.
 I gammelmoffas...
... och gammelmommos famn var det bra att vara.

2 kommentarer:

  1. Så glad för att ni kunde komma ut och förgylla vår midsommarafton i det regniga ruskiga vädret.

    SvaraRadera
  2. Härliga Bilder!! <3 Kram Marianne

    SvaraRadera