1 juni 2018

Chorizopasta

Idag tänkte jag dela med mig av ett recept som sambon lärt mig att tycka om, nämligen chorizopasta! Tror att svärmor brukar benämna denna maträtt som Pasta Diablo, men är osäker.. Det är i varje fall en ganska kryddig/het pastarätt, som passar perfekt om man har bråttom! Tar bara lika länge att göra som pastan kokar. Och supergott är det, lovar!


Du behöver:

- Pennepasta
- 2 paket Chorizo
- 1 gul lök
- 3/4 tub tomatpuré
- ca 1 msk socker
- ca 1 tsk Sambal Oelek
- Smör/olja
- Vatten
- Parmesanost

> Koka pastan
> Hacka löken, skär korven i bitar, stek i lite smör/olja
> Blanda i sambal oelek, socker, tomatpuré och en skvätt vatten
> Låt puttra några minuter tills såsen kokat ihop sig
> Rör ihop pastan med chorizosåsen
> Servera med riven parmesanost 

Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar