26 december 2017

Julhelgen i bilder

Lugnet har lagt sig efter julhelgen, och man känner sig precis sådär äckligt mätt som man brukar. Tycker att julen svischat förbi lika fort som vanligt också, och det känns nästan som en avlägsen dröm att det var julafton för två dagar sen.. Varje år får jag samma känsla - och drar en djup suck över att det är ett år kvar till nästa jul. Men visst är det skönt när det är över också. Jag menar, det blir nog kanske lite väl mycket av det goda under dessa dagar... Och för mig är speciellt annandagen en riktigt tråkig dag, då det inte händer något utan man bara känner sig trött och slö. Idag har vi gjort pizza i Kimo, that's about it. Måste nog erkänna att det ska bli skönt att åka till jobbet imorgon, även om jag var orolig över att det skulle kännas tungt och jobbigt efter julledigheten.

Vår julafton började med en lätt frukost här hemma innan vi åkte iväg till svärisarna i Kimo. Dagen gick fort med tillställande, sällskapsspel, besök hos en äldre släkting till Sebastian, samt lite vilande framför tv:n däremellan. Kalle Anka kollade vi givetvis klockan fyra, och när det slutade blev det dags att bänka sig vid matbordet. Försökte att inte äta så mycket, och tyckte att jag lyckades också. Men ändå mådde jag väldigt illa innan kvällen var slut.. Kanske det var efterrätten som blev för mycket sen efter julklappsutdelningen! En bra julafton hade vi i varje fall, som slutade vi tolvtiden då vi åkte hem till Årvas tillbaks.

 Vi fick ju till och med lite solsken under dagen!
 Svärmor hade plockat fram alla sina porslinstomtar i år också, även om hon tvekade där ett tag.
 Hon har faktiskt målat alla själv!
 Stora tomten har Sebastian roffat åt sig när han var liten, och den hänger med ännu.
 Kockarna i farten!
 Bordet dukat och redo.
 Till förrätt hade vi Malaxlimpa/rostabröd med romröra. 
 Julbordet, Kimo-style.
 Ett roligt spel som svärisarna fick i julklapp: Rita & Gissa!
 Till efterrätt hade jag gjort glass med hallon och vitchoklad.
Och så hade vi svensk ostkaka med hallon också. Gissa vem som var mätt efteråt..

Juldagen började också med en lätt frukost (otroligt att man är hungrig också dagen efter julafton!?) och lite slappande på soffan. Gjorde oss småningom redo och åkte sen iväg till Nykarleby för att äta juldagsmiddag med min familj. Maten var precis så god som jag hade föreställt mig, och kanske ännu lite godare! Men som vanligt hamnade vi i matkoma och det var tungt att ens röra sig efteråt... Var en sväng och hälsade på till fammo & faffas, jag, syrran och våra respektive. Sen hade vi paketöppning och åt efterrätt innan Kati och John åkte vidare. Var inte det minsta avundsjuk på dem som skulle iväg till Vasa på krogen... Sebastian och jag stannade kvar några timmar och spelade spel samt kollade film med mamma och pappa. Men sen var det nog skönt att åka hem och slänga sig på egen soffa en stund innan läggdags. Tyckte nog nästan mest synd om dem som stod och köade till krogen i yrvädret under kvällen.. Hälsar panschisarna.

 Jultulpaner på mammas köksbord i år.
 Årets juldagsmiddag fick vi avnjuta i vardagsrummet, eller ska vi säga den nya matsalen.
 Lite finare gran än förra året. Hah!
 Tydligen hade vi varit snälla i år!?
 En liten tomtesamling på trappan ner till vardagsrummet.
 Älskar julmaten hem-hemma!
Kockar i farten även här..
 Till efterrätt hade mamma gjort pepparkakspannacotta med apelsincurd. Väldigt gott!
 Bänkade i soffan i Jutas framför filmen Don't Breathe (rekommenderas om ni vill ha spänning!)..
... och hemma framför Sällskapsresan.

Får önska er alla en god fortsättning och hoppas att ni hade en lika avkopplande julhelg som vi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar