13 juli 2019

Vår fredag in i minsta detalj

Nu ska jag bjuda på ett lite annorlunda inlägg! Jag har ju tidigare gjort flera "ett foto i timmen"-inlägg, vilka jag själv tycker är skojiga att se tillbaks på mellan varven, då vardagen kan se så himla annorlunda ut från månad till månad. Den här gången har jag dock stepped it up a notch och dokumenterat varenda sak vi gjort under en hel dag. Alltså haha, nu när jag skriver ut det hör jag ju hur tokigt det låter! Men låt mig förklara:

Många gånger känns det som om vi inte gör något vettigt om dagarna, och som att alla dagar ser ganska likadana ut. I bland när Sebastian kommer hem och frågar vad vi gjort brukar jag bara svara "nå it så myki, vi ha no bara vari", fast det där "bara vari" egentligen innefattar en hel del händelser under dagen! Tänker främst på de där vardagliga sakerna, som faktiskt lätt tar upp många minuter och timmar av ens dag. Därför passade jag i går på att dokumentera, i bild, med exakta klockslag, varje övergång under vår dag. Och med övergång menar jag alltså varje gång vi gjort något nytt under dagen, eller ett aktivitetsbyte kan vi väl också kalla det. Jaja. Ska sluta rålla bort er och börja visa bilderna! Observera att jag fotat i farten, alltså är kvaliteten kanske inte alltid den bästa..


7:12 Pappan for i jobb och lyfte över barnet (som vaknade av alarmet) med mig i sängen.
8:02 Efter några musikvideor med barnsånger på YouTube börjar vi vara redo för dagen!
8:45 Plockar i diskmaskinen efter frukost. Hade nog tagit en frukostbild också, men den försvann!?
8:50 Påklädning och tandtvätt. Hon ryms just och just att sitta på skötbädden! 
9:09 Mamma viker tvätt, ungen läser hur det går med mammas ekonomi. Haha!
9:19 Passar på att stryka våra nya köksgardiner.
9:31 Bänkad i soffan framför bästa programmet just nu: OutDaughtered! 
10:11 Myz.
10:23 Hängde upp gardinerna. Tog nästan 10 månader att få skaffat köksgardiner... Dessa köpte jag för 2€(!) på Källbacka-loppis, och hade mamma att sy om dem från paneler till kappor.
10:28 Vår dagliga utevistelse giv oss idag.
10:52 Ungen blev ovanligt fort uttråkad, så vi beslutade oss för att åka på en cykeltur i det vackra vädret i stället.
11:07 Fick ett infall och svängde in på Kyhrastået. Hittade Alvar Härtulls upplevelsepark och blev helt i extas över hur uppfinningsrik man kan vara! Ett helt eget inlägg om detta är på intågande ännu i helgen.
11:27 Dottern var nöjd när vi hittade en gunga i "parken".
12:09 Hemma igen och lunchdags! 
12:32 Myser några minuter på sängen före påklädning och vagnpromenad.
12:51 Tog en kort promenadrunda i spåret vid Kimo Bruk. Barnet somnade på 2 minuter.
13:42 Har i flera veckor försökt få Sebastian att hjälpa mig med att klä in bärbuskarna och jordgubbarna med nät så inte fåglarna stjäl alla bär.. Orkade inte vänta längre, utan fixade det själv!
13:54 Olga fick fredagsstäda köket...
13:55 ... medan jag bänkade mig i soffan med lite överbliven glass.
14:32 Helt förvånad över att barnet fortfarande inte vaknat! Tog fram datorn för att tidsinställa några blogginlägg.
17:09 Barnet har tjuvstartat på middagen medan jag förbereder vår mat. Hon sov annars ända till 16:20!

Efter det här tog jag inga fler bilder i farten, då jag for iväg till Kyroboas för att dela ut programblad och kolla biljetter inför teatern. Sen kom Sebastian, Madde & Rico, Cila & Vincent samt Maria & Mikki dit också, och vi såg teatern "Under liten himmel", medan Nikki och Elin kollade efter Elle. Kan skriva mer om teatern en annan gång.. Det var i varje fall vår fredag, in i minsta detalj!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar