24 juli 2019

Tv-serier jag följt under mammaledigheten

I dagarna har jag varit hemma (= borta från jobbet) i ett och ett halvt år. Say whaaat? Nå, historien om vart den tiden tog vägen är nog en helt annan.. Men det jag vill komma till med just detta inlägg, är att jag haft en hel del mer tid att sitta på soffan och stirra på tv än annars under den här tiden. Tro det eller ej! Jag är vanligtvis ingen tv-tittare, utan föredrar serier, och dem brukar vi oftast streama via datorn. Sebastian däremot är en riktig tv-nörd, som oftast ska ha på tv:n, fastän det bara är som bakgrund när han gör något annat. Med tiden, speciellt så länge vi bodde i lägenheten i Oravais och hade "allt i samma rum", lärde jag mig att den där dumburken skulle vara på i tid och otid. Och med en liten spädis som ofta somnade vid amning, eller som gärna var med på soffan, har det blivit x-antal timmar framför diverse tv-program.

Först var det nog mest slökollande för min del, men rätt fort hittade jag program jag började följa mer eller mindre slaviskt. Sen vi flyttade till Kimo, och speciellt under de kalla vintermånaderna när barnet ännu var för litet för att vistas utomhus, har det blivit en hel del sofftimmar. Och det var då jag riktigt fastnade, och började planera våra dagar kring vissa program. Hur sjukt det än låter! Exempelvis brukade vi i vintras alltid titta tv en timme efter frukost, förrän Eleonore skulle sova sin första tupplur. Sen när det blev vår hade jag ett program jag följde medan hon (för det mesta) sov sin eftermiddagslur, och för tillfället är det "programtid" mellan halv tio och halv elva för oss, förrän vi går ut och leker innan lunchen.

Nå, tänkte i varje fall passa på och lista fyra av de tv-program jag följt allra ivrigast under denna tid. Ifall det nu råkar vara någon annan som är i samma situation, och behöver något att fördriva dagarna med! Har nämligen lärt mig att det visas repris efter repris på dessa serier...

FIXER UPPER
Min absoluta favoritserie! Fixer Upper började jag följa om kvällarna när Eleonore var riktigt liten, och fortsatte fram tills hon var lite över ett år. Då hade jag sett alla avsnitt 1-4 gånger, så tyckte det började räcka.. Vet att det ännu finns en eller två säsonger som inte visats i finsk eller svensk tv, så i väntan på dem pausar jag för tillfället...

Fixer Upper är ett renoverings/inredningsprogram, där paret Chip och Joanna Gaines i Texas, USA hjälper par att välja ut ett hem som de sedan renoverar. Joanna har otroligt bra stil, så de flesta hus hon gjort om faller mig helt i smaken. Därav favoritserie-titeln!

LOVE IT OR LIST IT
Redan innan vi fick barn brukade jag och Sebastian ligga i sängen på helgmorgnarna och kolla ett dubbelavsnitt av Love it or List it innan vi steg upp och gjorde frukost. Till min stora glädje insåg jag i vintras att serien i fråga visades på en passlig tidpunkt, så det blev en vana för mig och lillan att kolla medan vi lekte på golvet efter frukosten. 

Love it or List it är ett program där en fastighetsmäklare och en inredningsarkitekt "tävlar" om ifall familjen i fråga ska sälja eller stanna kvar i sitt hem efter att ha förevisat nya hus/renoverat det befintliga. Jag föredrar Vancouver-versionen av programmet, med programledarna Jillian och Todd, men amerikanska versionen med Hilary och David har vi kollat överlägset mest på, vissa avsnitt flera gånger..

ARRANGED
Detta tv-program snubblade jag över helt i misstag en dag, när jag satt och slökollade tv medan barnet sov. Tyckte det verkade intressant, och ganska fort var jag fast och började planera in lite "egentid" i form av serietittande. Har inte sett alla avsnitt, vilket fortfarande irriterar mig lite, och troligen leder till att jag ännu nån dag kollar igenom serien via nån streamingtjänst. Jag har också bara sett säsong ett, fastnade aldrig för andra säsongen av serien.

I Arranged (säsong 1) får man följa tre par som ingått arrangerat äktenskap. Paren är väldigt olika och kommer från olika bakgrunder; Maria och Christian som är "zigenare" och bor i New Jersey, Meghan och Josh som är riktiga "southern americans" i South Carolina, och Ragini och Veeral som båda är indier bosatta i Los Angeles. Man följer paren under tiden före och efter bröllopet, med alla sina upp- och nergångar. 

OUTDAUGHTERED
Min nyaste besatthet, som till och med gått så långt att jag börjat följa showen på Instagram, haha! Varje morgon klockan 9:30 knäpper vi på TLC och bänkar oss i soffan en timme för att följa med OutDaughtered. Och ni kan inte ana hur sur jag blir när vi har andra planer som gör att jag måste knäppa av i förtid, eller gud förbjude missar ett helt avsnitt! Har inte sett alla säsonger eller avsnitt, men har nog planerat att göra det bara jag har tid.

Serien handlar alltså om familjen Busby; mamma Danielle och pappa Adam, deras dotter Blayke, och femlingarna Olivia, Ava, Parker, Riley och Hazel. Flickorna är USA:s enda "all-female quintuplets". Här får man följa med familjens kaotiska vardag i Texas, USA. En serie alla småbarnsföräldrar säkert kan relatera till på något vis, även om man nog aldrig kan förstå hur nån kan klara av FEM barn (plus ett äldre barn!) samtidigt...

Alla bilder är googlade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar