6 juli 2019

Första veckan i juli

Så hade första veckan i juli snart passerat, och jag kan inte låta bli att tänka att snart får jag söka fram jullådan igen... Håller ni inte med!? Den här veckan har känts evighetslång, samtidigt som dagarna ändå gått snabbt, i och med att vi haft en del program. Barnet har kommit in i nån slags första trotsålder den här veckan, och mellan varven går hon mig sååå på nerverna! Maten ska kastas och klottas med, får hon inte som hon vill gallskriker hon och nyper/klöser mig.. Dessutom har hon tydligen inte tid att sova så länge på dagarna längre, alltså får jag inte ett skit gjort (läs: ingen pusta ut-tid för mamma!). Och underhållning ska det vara, hela tiden, för mamma är ju tråkigaste som finns..... Så därav den långa veckan!

Åkte och hälsade på min mommo och moffa när vi ändå skulle till Nykaabi och veckohandla på tisdag. Blev bjudna på lunch, och beundrade mommos fina pioner. Som ungdomarna säger: GOALS!
Vi har gungat...
... och lekt i sandlådan x-antal timmar denna vecka!
På tisdag kväll kom min mamma på besök, och hade med sig ingredienser till en Mariadagstårta. I min barndom uppmärksammade vi alltid Maria-dagen den 2.7, eftersom många av kvinnorna i min släkt har namnsdag då. 
På onsdag kväll var det dags för en av sommarens höjdpunkter: Midnattszumba vid Maxmo dansbana! Louise hade gjort en sån bra instastory att jag bara måste skärmdumpa och spara.
Pappa kom med en fruktlåda åt mig, så då gjorde vi givetvis fruktsallad! På torsdag hade vi syrran på besök hela eftermiddagen också, så det passade bra som mellanmål.
Hittade till min stora förtjusning ett gammalt vagnhjul i uthuset! Det fick flytta in bredvid min pionrabatt. Tror förresten jag kommer få EN blomma redan i år, wohoo..
Vårt familjeäppelträd har också flera äppelkartar redan!
Mommo skänkte mig en gammal gryta som i tiderna varit hennes mormors brors, om jag inte förstod helt fel. Från 1800-talet i varje fall!
På fredag morgon var vi uttråkade och for på en morgoncykeltur till Kuckus. Älskar den här vägen vid "Kookospalman"!
Passade på och svängde in vid Kuckus krossin samtidigt.
Kände mig hurtig och ledde upp cykeln och ungen. Kan säga att det var TUNGT! Ångrade mig lite halvvägs, men upp kom vi till slut.
Det var helt klart värt besväret!
Här uppe på Kuckus krossin har man en av Kimos bästa utsikter. Lär dock finnas en ännu högre punkt lite längre bort i skogen!
Då var det bara att ta sig ner tillbaks då!
Vår första egna jordgubbe håller på att mogna!!!
Eleonore är väldigt intresserad av odlingslådorna just nu, och går och norpar åt sig persilja och sallad så fort hon får chansen.
Fredag eftermiddag bjöd på poolväder! Vi köpte en mindre pool, som passade lite bättre här hos oss..
Fredagsmys och grillning på agendan med delar ur Kimoshakki här på vår terrass igår kväll. Joanna har fångat oss på bild.
Dagens projekt för Sebastian har varit att fixa nya avloppsledningar till grovköket. Stackaren har varit nere i husgrunden hela halva dagen! Men till vår stora glädje hade faffa Hjalmar igen en gång sparat oss mycket jobb när det fanns ett färdigt hål i stenfoten.
Och för några timmar sen svängde Jan-Anders in på gården och undrade om vi ville köpa jordgubbar. Hur i hela friden kunde han veta att jag tjatat på Sebastian halva veckan om att vi borde åka till Keskis och köpa en låda av honom?!?! Tacksamt med hemleverans i varje fall, och godaste, största gubbarna fick vi hem!

HE VA HE. Vi har också varit till Furirsbostället på sommarcafé, samt besökt Smidesdagen på Kimo Bruk, men det ska ni få höra om i helt egna inlägg. Tacohej!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar