1 juli 2019

Busy weekend

Hoppas ni fått en fin start på den nya veckan, och juli(!?!) månad! Själv känner jag mig inte speciellt utvilad efter helgen, men när har jag egentligen gjort det (svar: kanske 1,5 år sen).. Vi har haft renoveringsprojekt här hela helgen, så det förklarar väl varför jag känner mig lite extra trött idag. Tar verkligen på krafterna att leva och bo i renoveringskaos! Speciellt med en livlig ettåring som är överallt, och stoppar "intressanta saker" i munnen när man vänder ryggen till i två sekunder..

På fredag hade Sebastian tagit ledigt, och då passade vi på att åka på roadtrip/shopping till Tuuri hela familjen. Där hittade vi lite ett och annat hit hem, jag köpte ett par nya promenadskor för 15€ (och nu har de redan börjat gå sönder, haha!), Eleonore fick några nya leksaker som hon "hittade" i butiken, och sen kanske några mindre nödvändiga inköp också gjordes.. Som vanligt alltså! På kvällen var det tänkt att vi skulle ha tumistid och åka på Maxmodansin, men så blev det inte. Är fortfarande lite besviken, för hade sett framemot att komma ut och vara lite social och göra nåt annat än underhålla ungen och städa huset mellan varven. Menmen, det kommer väl fler gånger.

 Den klassiska "vi ha vari ti Tuuri"-bilden.

På lördag morgon var vi uppe med tuppen, och satte genast efter frukost i gång med att riva väggen mellan tamburen och bruna sovrummet, som småningom ska bli vårt nya grovkök/tvättstuga. Eller VI är väl kanske att ta i, Sebastian gjorde allt jobb medan jag vaktade barnet... Hann ju åtminstone städa upp två lådor med skräp när hon sov sin eftermiddagsvila, som - som vanligt när vi försöker få nåt gjort - inte blev särskilt lång. Otroligt enerverande när det ligger sågspån och annat byggdamm över halva huset! Nå, fick i varje fall dammsugit hela huset innan läggdags, så vi kunde gå och lägga oss i allsköns ro.

 Här händer det grejer!
 Åt godaste glassen framför nån tråkig film på kvällen. Rekommenderas varmt! Inget tillsatt socker heller, vilket ju bara är hemåt.

På söndag orkade jag inte med samma kaos - med ungen som springer omkring i all skit - en dag till, så Eleonore och jag for i väg till Nykarleby på loppisrace på förmiddagen. Mötte upp Madde & Saga, Maria & Amelie samt Tesso för att vandra längs Källbackens gator. Och vilka fina fynd vi gjorde allihopa! Vid ettiden var vi lagom hungriga och loppismättade, så vi avslutade med en vårrullepaus på torget. Sen for jag ännu via "Yytejepo-glassbilin" på väg hem, men det ska vi inte tala så högt om.. Eller nåja, det var faktiskt min första(!!!) mjuk/lösglass för i år! Dagens loppisrunda resulterade förstås i att barnet vägrade somna en gång till när vi kom hem, alltså fick inte denna mamman gjort så mycket. Och jag kan säga att det inte var långt till tårar när jag såg hur det såg ut innanför dörren! Nå, tack och lov kunde vi ringa in reservtrupperna, och svärföräldrarna samt Niklas och Elin kom hit och hjälpte oss att sköta/röja, så vi igen en gång kunde gå och lägga oss på kvällen med gott samvete. 

 Om denna hade haft ett par hade jag gärna köpt!
 I Sandras trädgård är det så lummigt och fint! 
Väälkomin hejm bara...
 
Mina fina loppisfynd, för ynka 16€!!! En gammal barngungstol som måste få sig ett nytt tyg, ett par gardiner, en leksak, en topp åt mig själv, och en regndräkt, två leggings, en pyjamas samt en tunika åt ungen. Bra fyndat, om jag själv får säga.

Idag vaknade vi rastlösa, så vi bestämde oss för att det fick bli en tur till församlingshemmet, där Små och stora hålls varje måndag mellan 10 och 12. Efter att ha lekt och ätit lite mellanmål samt socialiserat med andra åkte vi hem och fixade lunch, och gick sen ut på en promenad. Idag blev det en jogg-promenadrunda* till Kyroboas, där jag gjorde ett kort träningspass innan vi for hemåt igen. Sen hann jag faktiskt pynja på med både ett och annat, för barnet sov nämligen i tre(!) timmar ute i blåsten. Nu inväntar vi pappan i huset och borde börja fixa ihop nåt ätbart av kycklingpaketet som blir dåligt i morgon. 

* Jag har, tro det eller ej, börjat jogga några dagar i veckan! Eller ska vi säga att jag promenerar och joggar ungefär 50-50 under en runda. I torsdags orkade jag springa så långt som 1,4 kilometer, vilket är helt otroligt för att vara jag! Nu ska vi bara se hur länge ryggen orkar.. Brukar oftast få problem när jag hållit på en stund. Fast den här gången är det faktiskt fötterna som är det största bekymret, inga skor passar bra när jag springer.. Och sen var jag dum nog att köra Dermosil's peelande sockor förra veckan, alltså lider jag för tillfället av extremt hudavfall under fötterna, haha!

 Morgonsyn. Bra jobbat i helgen, får man nog säga! Där bakom plasten ska Sebastian nu börja jobba med golv och väggar, därav intäckningen.. 
 Här trivdes lillan!
 Bästa träningsstället häromkring, helt klart.
 Älskar denna magiska, natursköna plats <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar