12 maj 2019

Trädgårdsprojekt, del 1

Som ni kanske läste i det här inlägget (klick), så har vi en del trädgårdsprojekt på gång här innan jag känner mig riktigt hemmastadd på utsidan. Visst, det lär väl ta många år tills det blir så som jag önskar, men lite i taget fixar vi! Sebastian har varit jätteduktig och byggt både en gungställning och en sandlåda åt Eleonore, så nu har hon något att göra när vi är utomhus. En lekstuga blir nästa vårs projekt. Vi har också flyttat bärbuskarna, och så har jag börjat fylla igen hålet i hörnet på vår häck. Ännu fattas lite odlingslådor för örter, sallad och jordgubbar. Jag ska också gräva upp rabarber av mamma, samt få pioner och månliljor att sätta i rabatterna av min mommo. Humle har jag också varit och hämtat från mitt gamla boende i Oravais (schhh), så den ska vi hoppas att tar sig uppefter uthusväggen småningom! Vi ska också utnyttja Eleonores dopgåva och plantera äppelträd, och sen tänkte jag ersätta buskarna vid entréplattorna med syrener. Får sii tå!

 Här kan ni redan skymta vår nya gungställning, som sambon byggt av gamla elstolpar. Där vid brunnen, som ni ser bredvid torkställningen, har jag i något skede tänkt plantera såna där stora blad med rosa blommor (om nån fattar; grattis!) runt. Bergenia kanske de heter?
Gungan är ytterst populär, och i hård användning varje dag.
 Vi har verkligen massor av vårblommor i gräsmattan!
 Rabatten inväntar lite blad och blommor av min mommo, men något kommer ju åtminstone upp. Har också en klätter-stenpartiväxt ovanpå som verkar må bra i torkan.
 Praktiskt när vi hade hem grävmaskinen och Sebastian fick flytta våra bärbuskar!
 En krusbärsbuske och en svartvinbärsbuske flyttade bredvid rönnen framför brunnen och diket. Resten sålde jag!
Nu blev det slätt och bra för gräsklippning där i hörnet där buskarna tidigare stått. Ännu funderar jag om vi ska flytta det där lilla konstiga trädet nån annanstans eller ej.
Orsaken till att vi hade lånat hem en grävmaskin var att vi behövde göra en två meter djup grop för att hitta vattenledningarna som går in till huset. Har nämligen fixat en stängningsventil(?) ifall vi nån gång skulle få vattenläcka i gården. Fun fact: Vi hittade en vattenledning av stock som är från 20-talet(!!!) ovanpå vår "moderna" ledning från 70-talet.
 Sandlåda in the making!
Sandlådan fick klart godkänt av dottern. 

1 kommentar:

  1. Thanks for finally writing about >"Tr�dgardsprojekt, del 1" <Liked it!

    SvaraRadera