11 maj 2019

Moodboard: Grovkök/badrum

NOTERING: Detta inlägg har jag haft så länge i utkastet, att dess innehåll inte längre stämde när jag skulle publicera. Alltså fick jag göra om! Vi hade till att börja med tänkt oss att utbyggnaden skulle bli BÅDE grovkök och badrum, men när det kom fram att vi inte kan göra bastu på vinden ändrade vi oss. Den nya planen blev således att lilla sovrummet blir grovkök och hela utbyggnaden blir badrum med bastu.

-----

Följande på tur i vår husrenovering är att fixa grovkök och badrum. Till höger om ingången finns en kall utbyggnad som svärföräldrarna använt som förråd, men som Sebastians farfar (som byggt huset) i tiderna börjat göra i ordning till tvättstuga/badrum. För tillfället är dörren in till rummet från utsidan, men vi ska göra om så att man kommer in i lilla sovrummet (det vi sovit i tills vårt sovrum blev klart), och öppna upp mot tamburen. Hela tamburen kommer alltså att få sig ett lyft när detta projekt är klart.

Eftersom det inte finns någon regelrätt tvättstuga i huset, utan tvättmaskinen är nere i badrummet i källaren (vilket är rätt opraktiskt med småbarn!) ska det bli skönt med ett ordentligt stort rum ämnat för just klädvård. Tamburen vi har just nu är också väldigt trång och dåligt planerad, så vi kommer satsa på kläd- och skoförvaring samt att man kan hänga av sig våta och smutsiga kläder nånstans. Högst upp på min önskelista för grovköket är ett torkskåp och en "kurasyöppö", det vill säga en plats där man kan tvätta smutsiga skor, hundar eller ungar, haha.

I anslutning till grovköket, i den för tillfället kalla utbyggnaden, kommer vi således att skapa ett stort badrum med bastu, dusch, handfat och troligen också wc-stol (vi är lite oense på den punkten ännu...). Detta för att slippa springa ner i den hemska källaren varje gång man ska duscha! På sikt kommer vi ju också att riva hela badrummet i källaren, så detta behövs verkligen, då det troligen inte blir något badrum på vinden, utan bara en liten wc.

Jag har återigen gjort ett litet inspirations-collage på BeFunky Collage Maker, så ni ska förstå ungefär hur jag tänker mig grovköket och badrummet.


Badrum: Grått/betongfärgat kakel, samma på golv och väggar. Eventuellt en vägg med gammal träpanel (hoppas det ska gå att rädda den som finns där nu). Badrumsskåp i mattsvart med träfärgad skiva, gärna upplyft från golvet, dvs. "flygande" för lättare städning. Kran och detaljer i mässing. Duschhörn med glasvägg för maximalt ljusinsläpp, gärna med duschhyllorna infällda i väggen.


Grovkök: Ljusgrå golvmatta som liknar klinkers, alternativt golvmatta i form av "trägolv". En fondtapet, annars ljusa väggar och "Subway tile" dvs. ljusa avlånga kakelplattor med svarta fogar. Skåp i grått/mörkgrått, träfärgad bänkskiva, svart kran och handtag. Layoutmässigt tänker jag mig lådor och höga skåp, inga övranskåp, en djup diskho och mycket bänkyta. En utdragbar låda med tvättsorteringskorgar, upphöjd tvättmaskin, torkskåp i stället för torktumlare, och tvättupphängning i taket. Gamla trädetaljer i t.ex. hängare och hyllor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar