17 december 2018

Sju dagar kvar

Återigen har en vecka passerat, och jag har inte skänkt bloggen en endaste tanke. Vi har bland annat haft kompisträffar, gått på julfest, skickat julkort, varit på årets sista babysim, gjutit golv i sovrummet (och fått veta att vi måste vänta i TIO VECKOR på torkning!), firat min systers närvårdarexamen, och så har Sebastian köpt en ny bil. Audin är fortfarande på service och lär inte återvända hem förrän efter nyår nån gång.. Jag och Eleonore brassar alltså med lill-Opeln när vi ska nånstans. Inte alltför enkelt ska jag tala om för er, när jag exempelvis hamnar att klicka lös bakhjulen på vagnen om den ska rymmas in i bakluckan...

I kväll fick vi också flytta ner bottnen i spjälsängen, då en viss dam lärt sig att ställa sig upp. Fick verkligen hjärtat i halsgropen igår när jag såg att hon stod där och lutade sig mot sängkanten! Ett steg så hade hon åkt över kanten.. Hohh. Ännu kryper hon inte, men det är väldigt nära. Och som sagt, har börjat dra sig upp mot möbler. Favoriten är ändå att dra sig upp mot mamma och stå och beundra omgivningen, haha.

Planerna för denna vecka är faktiskt inte så många, trots att det är julvecka och allt. Ska åka och köpa de sista julklapparna samtidigt som jag veckohandlar i morgon, och sen är det granhämtning och pyntning samt julbakning som står på agendan. Fast nån gran har vi inte varit och valt ut, så vi ska väl hoppas en passlig står och väntar på oss här bakom i skogen... På lördag kväll är det Julfrid i Oravais kyrka, och det skulle jag inte missa för nåt i världen. Annars "mårar vi åpåå" som vanligt bara!

Denna fina granristomte vaktar vår trappa. Gjord av Marias mamma Karin och köpt på Missionsauktion i Komossa!
 För en vecka sen såg det ut så här på vår gård.
 Resultatet var ett nytt golv i sovrummet!
 Barnet som vissa dagar totalvägrar att bli matad.. Då kan man se ut så här vid kvällsgröten!
 Sebastians jobbjulfest hölls i år på Berny's invid Replotbron. Supergod förrättsbuffé med god julmat fick vi!
 Varmrätten var inte så illa den heller.
 Och givetvis finns det alltid rum för efterrätt...
Dagens "lunch" avnjöts i sällskap av Madde, Birk och Maria. Årets första pepparkaksglass, mums!

Nu ska jag krypa till kojs med de två snarkande familjemedlemmarna. Ha en skön vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar