30 december 2018

5 saker som gör en lyckad dag

Ni kanske minns det här inlägget jag skrev för en tid sen, om fem saker jag måste göra innan jag går och lägger mig? Nå, nu tänkte jag vända på steken och rabbla upp fem saker jag måste börja dagen med/göra under dagens lopp, för att få till en lyckad dag. Varsågoda:

1. Bäddad säng. Jag är den där personen som nästan aldrig går hemifrån utan att ha bäddat sängen. Tycker det är så äckligt när lakanen blir dammiga under dagen! Och ja, jag veeet att det är "hälsosamt" att lämna sängen obäddad ibland så att inte kvalstren ska trivas, så jag har faktiskt medvetet börjat låta sängen vara minst en dag i veckan.. Det är nog tillräckligt för mig!

2. Genast plocka undan efter måltiderna. Hatar, hatar, hatar att ha full diskbänk! Sambon avskyr att plocka ur diskmaskinen, så när det är hans tur att tömma brukar disken bli stående lite längre än jag kan tåla.. Då händer det sig ofta att jag står och plockar i och ur sent på kvällen, för att jag absolut inte kan somna om diskbänken är full. Brukar därför ta som regel att direkt när vi ätit så plockar man undan efter sig. Har nog gått på sambons "men ja ska bara vil naliti föst"-nit så många gånger...

3. Vika undan kläder jag inte använder. En av de sakerna jag hatar mest i vårt hushåll är Sebastians "klädstol", dit han slänger kläder han använt, kläder som varit i tvätten som han inte orkar vika in i skåpet, kläder som egentligen ska på hängare, arbetskläder/jaktkläder/badrocken... Fy! Om mina kläder är smutsiga sätter jag dem i tvätten på kvällen, när jag tvättat viker jag direkt in dem i skåpet, och ska jag använda samma kläder nästa dag får de ligga framme så det bara är att dra på dem på morgonen. Om jag inte hunnit vika kläderna efter tvätten mår jag illa tills det är gjort. Hatar när kläderna samlas på hög!

4. Att få sova tills jag är utvilad. Nu förstår ni säkert att det här inte händer alltför ofta med en liten bebis i huset.. Men man anpassar ju sig till allt, så redan att jag fått sova 5-6 timmar i sträck utan att bli väckt kan göra att jag känner mig rätt pigg på morgonen. Dock så längtar jag oliiidligt mycket efter att få ta en riktig sovmorgon då ingen väcker mig mellan klockan elva på kvällen och elva på morgonen. Lär ju inte hända på en tid, men...

5. Att få äta en riktigt god frukost i lugn och ro. Ni kanske minns att Sebastian och jag var "frukostmästare" en gång i tiden? Nu blir det ju inte så många hotellfrukostar här hos oss på helgerna, men jag kan tycka det är riktigt trevligt att koka gröt, göra smörgåsar och dricka en tekopp tillsammans med lilltjejen om morgnarna, och sitta i en halvtimme-timme när vi inte har bråttom nånstans. På helgerna kan vi nog ibland göra äggröra, bacon och bönor i tomatsås i fall det känns som om vi har tid och ork, men det är nog mer sällan. I varje fall så älskar jag att äta god, ordentlig frukost, det är den bästa starten på dagen!

Och det var mina fem punkter för en lyckad dag, då jag kan känna mig tillfreds med livet. Har du något du måste/vill göra under dagen för att känna ro i själen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar