7 september 2018

Bästa smulpajen

Här ska ni få recept på världens enklaste och godaste smuldeg! Egentligen är det Leila Lindholm som borde få cred, men nu har jag bakat paj i så många olika tappningar med denna smuldeg, att jag börjar känna mig som ett litet proffs (men ändå minns jag aldrig receptet utantill, utan måste kolla ingredienserna varje gång...). Jag har testat att göra smuldegen till blåbär, körsbär, äpplen och äppel-persika. Och alla var lika goda! Vilket ju i sin tur måste betyda att det är smuldegen som är världsbäst.

Så här ska ni få receptet då:


- 250 g kallt smör
- 2½ dl vetemjöl
- 1½ dl kokosflingor
- 1½ dl råsocker (rörsocker)
- 1½ dl havregryn

> Nyp ihop ingredienserna till en smuldeg
> Sätt valfri fyllning på bottnen av en pajform, och strö över smuldegen
> Grädda i 200 grader, 20-30 minuter så pajen får fin färg
> Servera med vaniljglass, vaniljvisp, vispgrädde eller vaniljsås

Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar