4 december 2017

Första helgen i december och 20 dagar till jul

Så hade ännu en helg susat förbi, och nu är det bara 20(!) dagar kvar till julafton, tjohoo! På fredag efter jobbet var vi bjudna till svärföräldrarnas på tortillas. Jag kände mig riktigt sliten efter jobbveckan, så det blev inget sedvanligt kortspelande efter maten, utan bara lite tv/vilande på soffan och så raka spåret hem. Knappt så jag vågar erkänna att vi går och lägger oss vid elvatiden på helgerna också.. Haha!

På lördag var det ju vad vi i svenskfinland kallar Lillajul, och jag hade gärna åkt till Nykarleby på julmarknad vid Stjärnhallen, som jag gjort de senaste åren. Tyvärr fick jag ingen med mig, så i stället passade jag och sambon på att fixa en riktig helgfrukost, göra klart spjälsängen, och sen julpyntade jag hela hushållet. Så nu börjar vi vara redo för julen! Lovar att ni ska få bilder bara jag har ljuset på min sida.. Igår, söndag bakade vi pepparkakor hemma i Jutas. Det brukar vi ju vanligtvis göra på självständighetsdagen, men eftersom flera av "bagarna" hade förhinder i år, så gjorde vi det redan nu. Och bra gick väl det! 450 pepparkakor på två timmar är väl inte fy skam heller..

 På jobbet har vi julpyntat så det står härliga till!
 Tortillafredag hos svärföräldrarna.
 Äntligen är spjälsängen klar! En stor eloge åt sambon som fixat den helt från scratch.
 Julen har landat hemma hos oss också. Nu är det bara julkänslorna som fattas...
 I år bröt vi för andra gången i mitt 26-åriga liv traditionen med att baka pepparkakor på självständighetsdagen. Men visst gick det lika bra att göra det en annan dag också!
Cirka 450 pepparkakor var årets saldo. Mums!
Första adventsljuset tänt, i samma ljusstake som varit med i säkert fem år redan.

Idag har jag som vanligt jobbat från kvart före åtta till strax efter halv fyra. Börjar kännas att julen och speciellt julfesten är nära nu.. Förberedelser hit och dit! Men det är ju mest roligt. I morgon t.ex. ska vi ha självständighetsbal på dagis! Så nu har jag fixat "skumpa" och dansmusik, så är det väl bara att välja festkläder som återstår då.

Antagligen åker vi iväg till Härmä för veckans matkassar i kväll, om vi inte kommer på nåt bättre. Börjar bli lite trött på att ligga här hemma i soffan och uggla om kvällarna, även om det nog är skönt och välbehövligt mellan varven.. Märks nog att graviditeten tär på både kroppen och humöret mer för varje dag det närmar sig (bara 11 veckor kvar!). I jobbet går det nog helt bra fysiskt, men det är kanske den psykiska biten som blir tung snabbare. Eller vi ska säga att humöret och orken inte riktigt är som den brukar.. Hanterar inte stress på samma sätt och känner att det fort blir för mycket. Dessutom har jag ju lite ångest över att det fortfarande inte finns nån ersättare för mig, så att... Men nåo var e väl bra!

Sen kanske ni lagt märke till att det inte blev nån julkalender här på bloggen i år. Orkade helt enkelt inte, hade inga idéer och ingen motivation. De senaste åren har jag ju haft julkalendrar på bloggen, och visst har det varit roligt att fixa och pyssla med luckorna. Nästa år får vi se om jag känner mig manad igen... Men i år får ni helt enkelt klara er! 

3 kommentarer:

  1. Vis gärna fleir bilder på spjälsängen. An sir sååååå fin ut! :)

    SvaraRadera
  2. Sku vill fota an i dagsljus utomhus nan gang, ska si om ja lyckas få till e ;) annars blir e först tå vi lyfter in an, alltså i januari..

    SvaraRadera
  3. Va härlian spjälsäng! Blivande fadern ha lyckats tidee! 😊

    SvaraRadera