20 december 2017

Sleeping is a torment

Just nu känns det nog som om dessa återstående nio veckor innan babyns beräknade födsel kommer vara evighetslånga... Har börjat ha riktigt svårt med sömnen. Redan när jag lägger mig i sängen på kvällarna drar jag en djup suck, och känner ångesten komma krypande. Har alltid varit en "light sleeper" som vaknar av minsta lilla. Dessutom svänger jag mig många gånger per natt. Och det är väl inget konstigt med det, förutom att nu sen magen börjat vara i vägen så vaknar jag varje gång jag ska svänga mig.. Och varje gång Sebastian börjar snarka. Eller när kudden jag kilat in mellan knäna flyttar sig eller faller i golvet... Hittills klarar jag mig bra på ett toabesök per natt, men gissar att det blir mer och mer ju närmare slutet av februari vi kommer.

Känner mig så gott som aldrig utvilad när alarmet ringer på morgonen. Och det är väl nu man "borde passa på att vila, för det blir inte så mycket av det sen när babyn väl är född". Jättekul insikt, verkligen. I natt har jag t.ex. sovit 2-3 timmar. Fick aldrig tag i sömnen, och det tror jag nog till stor del beror på att jag sov 45 minuter på soffan efter jobbet. Kan dra paralleller mellan de dagar jag sovit en stund på eftermiddagen och de kvällar jag har extra svårt att somna. Sen hade jag otrolig magknip också. Och babyn hickade massor, vilket fick det att "ticka" i min mage. Och så var alla sovställningar dåliga, och när jag väl hittade en passlig så ville jag vända mig eller så behövde jag på toa eller så snarkade Sebastian så mycket att det var omöjligt för mig att somna in. GAAAH!

Snälla säg att ni har något riktigt bra knep? Vet faktiskt inte hur jag ska orka dessa kommande två månader om jag ska sova så här dåligt. Visserligen behöver jag ju inte gå till jobbet mera om 9(!) dagar, men i alla fall.. Är ju rätt slutkörd när jag kommer hem från jobbet sen, som ni säkert förstår, men då blir det ju en ond cirkel om jag sover en stund på eftermiddagen och sen aldrig somnar vid läggdags.. Irriterande nog är detta min verklighet just nu, och jag antar att det kommer fortsätta vara det många veckor framöver.

3 kommentarer:

  1. Öronproppar mot snarkande sambo e enda rätta! Får jag inte tag på sömnen i sängen brukar jag lägga mig på soffan, oftast somnar jag genast. Men soffan kanske inte funkar när man är höggravid..

    SvaraRadera
  2. Nu när du närmar de höggravida tillståndet får du helt enkelt försök släpp tyglan lite å prioriter he du behöver, fast e tå kan led till en ond cirkel sn stund osv. Tar int du kroppens behov i beaktan lär du ju int bli nan trevligari ele gladari person helder, så om du på na vis orkar dihär sista jobbdagan får du klapp de på axeln sen och ställ om dagan så som di passar de bäst. Sömnen kan e ju vara brist på sen tå lillon e född å, men tå e ni ju i varje fall bara heim å kan vil tå ni behöver :) Annars har ja egentligen int na knep, själv tyckt ja e va skönast me riktit hårda å kompakta dynor runtom kroppen tå man sovd. Och rumstemperaturen va jätteviktig, ja har allti föredragi svalt sovrum och sovi bäst tå. Om he e "endast" sömnen som nu böri bråk me de så gar e ju ti styr upp e san. Hoppas du får klar de från halsbränno/ sura uppstötningar å värr foglossning, för he hindrar ju ein från så mang saker tå... Hoppas int ni behöver stress över jul, och undvik att väck upp stressen på egen hand å i och med att ni äntå fälas runt och äter mat med familjerna (så behöver du ju int ställ na speciellt i ordning på egen hand). :)

    SvaraRadera
  3. Välkommen till verkligheten som gravid ;) sko du ha foglossning så sko e va ett helvet att sväng se på nättre å för att man tror heila bäckeni ska lossen.. å san blir även maga ett problem tå man måst fösök stopp täcki undi maga för att e aka va liti bekvämari. Enda ja kan tänk på som knep er no ti bunker upp me kuddar så du har att ta till ifall ein försvinder. Men he problemi had jag å tå ja vänta om nan eller nating väckt me en stånd efter att ja had somna aå to e läääääng furi ja somna igen. Ja sov allti på soffo tå ja kom heim från arbeiti men somna entå bra på kvällda men vakna sama tider på natte tå man sko sväng se elle beibi hold på å böuka i maga. He ee no ba ti håll ut he gar jo om san :)

    SvaraRadera