9 december 2017

20 frågor

Ni vet ju att jag älskar listor, va? Häromdagen såg jag att Ellen satt upp ett inlägg med 20 frågor, och jag blev genast eld och lågor. Kan ju inte finnas nåt roligare än att fylla i listor. Så enkelt bloggande! Sen vad ni tycker om att läsa dem vet jag ju inte, men det är något ni får leva med om ni läser min blogg...

1. Om du hade fått en dotter nu, vad hade du döpt henne till? Ja nu råkar det ju faktiskt vara så att jag (troligen) ska få en dotter om sisådär två månader. Men jag tänker inte avslöja åt er vad hon ska heta ännu, faktiskt. Ogillar hemlisar, men ska ändå hålla er på linan, när jag en gång kan. Hon ska i varje fall börja på E. Och det är ett ganska ovanligt namn (under 100 registrerade med det namnet i Finland enligt statistikcentralen). Det är faktiskt sambons förslag från början. Skulle jag få välja helt själv skulle hon heta Edith, Esther, Erin eller Evelyn. Men det är alltså inget av de alternativen!

2. Sex utan kärlek eller kärlek utan sex? För tillfället skulle jag kanske svara sex utan kärlek, men det sjunker väl på prioritetslistan ju högre upp i åldrarna man kommer, antar jag.. Kärlek lever man väl aldrig utan i längden, såå.. Måste jag välja?

3. Har du bra självförtroende? Inte alla dagar, nej. I dagens preggo-tillstånd är det kanske 1/7 dagar jag känner mig ens lite vacker. Men åtminstone tror jag fortsättningsvis på mig själv och är säker på vad jag vill, kan osv.

4. Nämn tre saker på din att-göra-innan-du-dör-lista? Se resten av USA, bygga/renovera ett hus, och gå ner till (vad som anses vara) normalvikt igen.

5. Beskriv ditt drömutseende? På mig själv så skulle det väl vara att gå ner 30 kg, ha ett välvårdat, vackert hårsvall att avundas, och utan att behöva kämpa som en idiot ha en rumpa som åtminstone ser liite ut som en rumpa. Kommer det till drömutseende hos andra könet så har jag alltid hållit hårt på att det ska vara "en brejdaxla kaar me bossian röv". Egentligen skulle han gärna få ha bruna ögon också, menmen, allt kan man ju inte få här i livet!

6. Någon du har kysst? Eeh, Sebastian och några andra? Kanske inte så imponerande meritlista, men vad hade ni förväntat er? Vin Diesel och Ryan Reynolds? Njae.

7. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Tror nog mamma sparat en del. Själv har jag väl nån Spice Girls-tröja undanstoppad nånstans.

8. Är du nöjd med din profilbild på Facebook? Jodå, den är väl helt okej!

9. Vad väljer du, godis eller chips? Chips och dipp, alla tider! Fast sen tycker jag ju nog hemskt mycket om choklad också. Och en gravid-craving var lösgodis här för en tid sen. Okej okej, jag är nog ett "gottamonster", så det mesta går nog hem hos mig! Men måste jag faktiskt välja på en lördag kväll så blir det nog chips.

10. Hur uppvaktar man dig? Jaa, det ska man nog helst inte göra utan att jag är med på noterna. Kontrollfreak som jag är ogillar jag överraskningar.. Och kommer nån fram och försöker med nån dålig raggningsreplik himlar jag mest med ögonen. Nej, det är nog bäst att du känner mig riktigt bra om du ska veta vad som funkar för mig.

11. Har du rykten efter dig? Säkert! Kan bara tänka vad folk sa när de fick veta att vi ska få barn. "Men härrigud, dem ha jo bara vari ilag ett år!?". Men vet ni, det skiter jag fullständigt i. Prata på bara. Huvudsaken att jag själv och de som står mig närmast vet vad som stämmer och vad som ej gör det.

12. Din absolut sämsta egenskap? K-O-N-T-R-O-L-L-F-R-E-A-K.

13. Din bästa egenskap? Organiserad, om jag måste välja en. Får jag rabbla upp några flera kanske jag kan tillägga humoristisk, stresstålig, öga för inredning, bra på att baka, förstående... Jaja, slut på skrytet.

14. Kan man vara vän med sitt ex? Hmm, har inga personliga erfarenheter av det, så vågar inte uttala mig. Kan väl inte säga att jag är ovän med mina ex precis, men ingen av dem är såna jag ringer och gråter åt när det krisar, om ni förstår mig.. Tror det är ganska hälsosamt att bryta helt när man väl bryter, för annars blir det lätt missförstånd och komplikationer framöver. Men som sagt, ovänner behöver man ju verkligen inte vara, det är nog lättast för alla inblandade om man kan se varann i ögonen och småprata då man träffas, utan att det uppstår bråk eller pinsam tystnad.

15. Har du kysst en kompis? Tror faktiskt inte det, nej.

16. Hade du kunnat ha distansförhållande? Nej verkligen inte! Då har jag ju ingen kontroll över vad den andra gör.. Är nog alldeles för nojig och osäker för det. Tyckte det var tillräckligt jobbigt att åka iväg fem veckor till USA i början av mitt och Bastis förhållande. Det räckte bra som prövning för mig!

17. Hur lång är du? 166,5 centimeter, om ni vill veta exakt.

18. En vacker person? I verkliga livet kan jag inte säga någon så här på rak arm, om vi pratar om utseende.. Kommer det till kändisar så har jag alltid tyckt att Reese Witherspoon är en av de vackraste kvinnorna på jorden. Även om jag annars inte "fastnar" för blondiner!

19. Ett boktips? Ta livet av mig, mamma! av Marianne Käcko. Vet att jag läste den tio år senare än alla andra, men den var verkligen rörande och tankeväckande.

20. Bäst just nu? Att det snart är JUUUUUL!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar