19 december 2017

En liten jullista

Sökte efter jullistor i bloggarkivet och hittade några stycken som blivit gjorda under årens lopp. Kände att jag inte ville kopiera någon av dem rakt av, så nu har jag kombinerat dem och gjort en ny jullista. Feel free att låna! Här kommer min jullista 2017:

I vems hem firade du jul/vem firade jul i ditt hem förra julen?
Förra året firade vi hemma hos mina föräldrar i Jutas. En riktigt traditionell julafton med alla mina närmaste släktingar (från mammas sida) på plats. Vi hjälptes åt med maten som vi sen avnjöt efter Kalle Anka, alla var i matkoma en stund och så blev det paketöppning och umgänge med glögg och sällskapsspel på kvällen. Övernattade och åt lite restfrukost innan vi åkte hem. Sen fick jag prova på att fira jul med Sebastians familj för första gången på juldagen. Då var också mina föräldrar bjudna över på middag.


I år önskar jag att detta finns i jultomtens säck: 
Nya lakan, ett babynest, Fazers choklad och kanske något nytt till vitrinskåpet. Egentligen behöver jag inte så mycket, men visst är det roligt att få presenter! Årets önskelista kan ni se här.

Jag firar jul... med sambons familj detta år. Vi kommer alltså att åka till Kimo redan från förmiddagen på julafton, och sen spendera hela dagen och kvällen där. De firar endast med kärnfamiljen, så det blir nog en lite annorlunda jul än vad jag är van vid i år! Sen åker vi till mina föräldrar på juldagen och äter restmiddag där tillsammans med syrran och hennes sambo.

Den bästa maten vid julbordet är: Fisken, mommos piroger, aladåb och morotslåda. Ni kan inte förstå hur ledsen jag är över rekommendationerna att gravida inte ska äta gravad eller kallrökt lax... Får se om jag kan hålla mig, eller om jag fuskar lite!


Det blir ingen jul utan... en julgran och några stjärnor/ljusstakar i fönstret. Blir nog ingen jul utan att ha varit till Tuuri och julhandlat, sett Julfridskonserten i Oravais kyrka, jullimpor, Kalle Anka, pepparkaksbakning eller julklappar heller, tycker jag.

Min favoritjullåt: Celine Dion - Christmas Eve är en evig favorit. Men har faktiskt inte lyssnat på den än i år!

De bästa julklapparna att ge bort är... de man har gjort själv! Eller såna julklappar man verkligen lagt tid och tanke bakom. Hatar att köpa saker bara för att, tycker det är så bortkastade pengar. Hellre ger jag då något som personen själv har önskat, eller något jag gjort (läs: bakat) själv. Tycker också det är roligt när man ser att mottagaren verkligen uppskattar det den får i present.

Jag julmyser helst... med massa tända ljus, en kopp rykande glögg och några pepparkakor framför en bra film.

Jag pyntar helst... ganska mycket! Till lillajul ska det vara klart om man ska få nån stämning! Min jul går i färgerna rött, grått och vitt, med inslag av natur och lite svart. Men sen är jag ganska "tjinkko" med hurudant julpynt jag sätter fram.. Tycker inte om alltför juliga grejer, alltså massa änglar och tomtar och sånt. Håller det hellre lite avskalat, om än det gärna får finnas mycket pynt i hemmet. Och givetvis jultextilier! Dem älskar jag.


En bild du laddade upp på Instagram kring förra julen:


Vad ska du ha på dig på jul?
Det har jag nog inte riktigt bestämt mig för ännu. Min garderob är ju så att säga lite begränsad i år, så det blir nog bara vad som passar för dagen. Men åtminstone blir det nog något med leggins, så det är bekvämt hela kvällen!

Bästa efterrätten på jul: Pepparkaksglass, pepparkakscheesecake eller kanske glöggpannacotta. Något med pepparkakor åtminstone!

Hur många julklappar ger du i år? Faktiskt inte så många. Kanske 10 stycken? Och sen några jullimpor på det.

När tar du in julgranen, och hur länge får den vara kvar efter jul? Brukar ta in den några dagar före julafton, och ha kvar den till tjugondag knut om möjligt. Men i år kommer vi troligen ta in den redan på onsdag, alltså fyra dagar före julafton. Så risken är väl stor att den ryker ut redan före nyår..


Hur länge är du ledig vid jul? Bara juldagen och annandagen, sen jobbar jag 27-29.12. Och så ledig igen fram till nyårsdagen, och så jobbar jag 2-5.1. Men sen vet ni, då är jag fan leeeediiiig efter det (infoga skratt här, ni kanske kan gissa hur ledig man är med en liten baby), fram till augusti 2019 ungefär.

Tror du att vi får en vit jul i år? Det hoppas jag verkligen! Som det ser ut just nu så kommer vi ju ha lite snö på marken i alla fall. Men vädret i det här landet är ju känt för att svänga på fem minuter, så ska väl inte bli förvånad om det ösregnar när jag öppnar rullgardinen på julaftonsmorgon...

En julhälsning: Hoppas ni alla får en riktigt skön jul! Sluta stressa med städande och bakande och pyntande, det blir nog en fin jul i varje fall. Ta vara på tiden med nära och kära, ät massa gott och vila mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar