1 december 2017

En kväll på Amalia i Nykarleby

Det verkar ha blivit lite av en tradition att jag i något skede före jul ska spendera en kväll på blom- och presentaffären Amalia i Nykarleby. Tre år i rad har jag ordnat/varit på Amalia-kundkväll (klick, klick, klick), och det har varit så mysigt så att strosa runt där i affären och handla hem lite smått och gott inför julen.

I onsdags hämtade jag upp Madde i Pensala och så susade vi iväg till min forna hemstad för att delta i en Arbiskurs som innefattade kransbindning och julplanteringar. Jag valde att göra en plantering, medan Madde band en granriskrans. Det var riktigt roligt att få vara kreativ, måste jag säga! Allt från att välja planteringskruka till att välja ut blommor och "accessoarer" fick det riktigt att rycka i mig. Sen att inte resultatet blev dåligt heller fick mig på riktigt gott humör. Kanske det finns lite floristådra i mig trots allt (mina morföräldrar var blomsterhandlare i över 30 år)... Måste säga att jag var rätt stolt med min kreation! Får tacka vår planteringscoach Sandra och övriga deltagare för en riktigt trevlig, kreativ kväll.

 Min plantering! Hyacinten är hoppeligen röd när den börjar blomma.
"Accessoarerna" vi hade till förfogande under kvällen. Vi fick förstås använda (köpa) vad vi ville ur affären till våra kreationer.
 Fortfarande väldigt förälskad i denna Amaryllis. Dock köpte jag inte hem nån i år..
Maddes fina krans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar