9 oktober 2017

Before our baby arrives

Förra veckan skrev jag ju att jag gjort en lista på vad vi behöver skaffa innan babyn anländer, dvs. före slutet av februari. En läsare önskade att jag skulle dela med mig av denna lista, och varför inte! Nu är jag ju absolut ingen expert på vad som behövs åt en nyfödd, jag har helt enkelt förlitat mig på mina allra mest tillförlitliga källor: Google, bloggar och Madde. Haha! Använder också en gravidapp (Preglife) där det finns listat vad som behöver skaffas inför den lillas ankomst, så därifrån har jag tagit en del också.

Ni får ju gärna kommentera om det är något helt självklart och viktigt jag har glömt på listan, eller sen också om det är något ni anser är väldigt onödigt. Vi tänker som så, att bara vi har de allra mest nödvändiga grejerna så vi klarar oss den första tiden, så får vi skaffa mer vartefter. Gör detta som en "checklista", så kan jag återkomma till den senare!

CHECKLISTA INFÖR  BABYNS ANKOMST: (uppdaterad 15.1)

% Spjälsäng
% Madrass till sängen
% Täcke till sängen
% Sängkläder, madrasskydd
% Spjälsängsskydd/krans
% Kramdjur
% Filt

% Skötbord
% Hyllor och korgar till skötbord
% Blöjor, tvättlappar, salvor, våtservetter osv. till blöjbyte
% Frottéhanddukar
% Badbalja + ställning
% Badhandduk

% Vagn
- Vagnskynke
% Tjockare sovhalare/sovpåse
% Babyskydd till bilen
% Skötväska

% Babynest
% Babygym (fått av bekant)
- Bärsjal/bärsele
% Babysitter
% Nappar och tuttflaska
- Babylarm/vakt

% Byrå åt babyns kläder
% Kläder för första tiden (bara några strumpisar och nån pyjamas som fattas)
% Amningskläder, bh:ar
% Amningsinlägg, salva osv.
% Amningskudde

Och det var vad jag hade på min lista! Feel free att fylla på eller ta bort från listan, så uppdaterar jag vartefter vi skaffar saker. Jag kommer också att beställa hem FPA:s mammalåda, så därifrån får jag ju en del nödvändigheter, som jag inte skrev hit i listan, t.ex. hygienartiklar så som hårborste, nagelsax och termometer.

9 kommentarer:

 1. Amnings bh:n ska duköp i sista stunden i och med att brösten sväller till sen mot slutet av graviditeten, och för att int glöm att di sväller ännu meir san tå mjölkproduktion riktit kommer igång ;) Trots att ja hadd köpt en storlek störr än ja behöva i slutet av graviditeten va di för små sen när man faktiskt behöva di. Och köp int billigast och första bästa, rekommenderar att faktiskt beställ heim å pröv flera olika (å vi som redan sen förr har liti tunger hyllo ska definitivt ha en modell med bredare axelband samt med 3 eller t.o.m 4 spännan tär bak). Och bygellösa rekommenderar ja för att undvik mjölkstockning (nog för att man kan få e annars å, men byglan ökar risken lite).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Beställd faktiskt en amnings-bh från Jollyroom nu på sama gang som na annat. Han va ju liti på stör sidon än, men får si san ifall an e för lill i slutändan tå ja behöver an :D Har ju som it precis små tissar från förr så, gissar e kan var liti sama problem som för te!

   Radera
 2. Du har nog med allt som behövs :). Enda jag skulle ta bort är kudden för babyn behöver ingen utan klarar sig bra utan åtminstone till 6 månader om inte längre :). Tror vi tagit ibruk kudde till våra först runt 1 års åldern.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok, då behöver vi inte ha så bråttom med att köpa kudde alltså :) Visste faktiskt inte att de ska/kan sova utan kudde första tiden..

   Radera
 3. Å jag sku rekommendera att skaff regnskydd å myggnät till vagnen! Vi vet ju hur kjämb Finland är i sina väderväxlingar 😅

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja he får vi väl nog invester i ti somarin.. Eller egentligen sku e väl behövas åri om i dehär landi :D

   Radera
 4. Mammalådan fonkar jo å som säng vi ha använd an åt både Miles å Oscar i fleira månader tå dem va nyfödd, an kåmbär jo fädit me madrass he sko jo va na fö er som har ganska trångt me utrymme :D å sovpåse får man jo i han å :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå he gar ju, men kanski int så ergonomiskt ti ha an att sta på golvi.. Vi ska nog försök få intyngd en säng i sovrymi på na vis :D

   Radera
 5. Finns ju lämpliga åkpåsar ti babyskyddi åt vinterbabysar. Verkar väldigt behändigt att bara få lägg ner babyn me innekläder i påsan å dra igen när mam entå oftast ska i/ur bilin hastot på vintern.
  Sedan SPYTRASOR! Åtminstone va di nödvändi för oss. Va int e spyor så va e mjölk som klotta åpå :D Babynesti använd vi å faktiskt mer än va ja trodd från första början. Va så behndigt att flytt mellan vagn/soffo/säng osv.

  SvaraRadera