28 juli 2020

Semestervecka 4

Så har jag påbörjat mina sista semesterdagar.. Kan inte fatta hur fort det gått! Här kommer en liten tillbakablick på den fjärde och nästsista semesterveckan:

Måndag: Sambons första semesterdag, och vi var ute på en kort cykeltur (till Janis) hela familjen. På eftermiddagen plockade jag upp Louise och vi styrde kosan mot Björköby. Där blev det att checka av en ny vandringsled, en otroligt fin sådan också! Avslutade med paj/smörgås och glass på uteserveringen vid Salteriet. Kan varmt rekommendera Björköby, så mysigt ställe, speciellt nu på sommaren!

Tyckte speciellt mycket om sista sträckan - andra halvan av Bodvattnet runt! Om ni inte vill gå så långt (vi gick totalt 8,5 km) är det definitivt den delen ni ska satsa på.
Bra väder lyckades vi få också! Hemma åskade det samtidigt..
Verkligen mysigt ställe, här kunde man ha nån fin fest.

Tisdag: Barnet vaknade tidigt, och vi var uttråkade redan klockan nio på morgonen. Sebastian behövde skjuts till jobbet för att låna hem en grävmaskin, så när vi ändå var på gång for jag och Elle en sväng till Nykaabi och hämtade hem en ny säng åt henne. När vi kom hem hade vi sprängaren Gustav här som hjälpte sambon med att spränga sönder vår enorma sten vid uthuset. På kvällen for vi ut en sväng med cykeln igen, Sebastian for på talko och Elle och jag bakade lite bröd innan det blev läggdags för henne.

Dags att spränga den där stenen som vi började på med för TVÅ ÅR sen...
... och nu är vi på god väg!
Vi som älskar Kyroboas-området!
Hur kan man inte trivas här? Tyckte dock synd om dem som bokat teater (Under liten himmel spelas just nu!) till kvällen, eftersom det blev så dåligt väder..


Onsdag: På onsdag hade vi återigen sprängaren på besök. Men med vår vanliga otur var stenen nästan lika stor under marken som ovanpå.. Så det blev ännu kvar en del för en tredje sprängningsdag. På kvällen hade Madde Enjo-demonstration hemma hos sig, som Elle och jag var på.

Kanske vi får en grävmaskinsförare till här i familjen?

Torsdag: Sebastian började äntligen på med att bygga ny trappa in till gården åt oss. Vi har levt med de fula opraktiska lastpallarna alltför länge... Kände att vi behövde få jobba i lugn och ro en stund, så barnet for till sin fammo och faffas efter lunchen. En bra början fick vi på trappan i alla fall! På kvällen hade Sebastian möte på jaktklubben, och själv for jag till Kyroboas med Linn som publikvärd. Höll på att frysa ihjäl, så det var skönt med bastu efteråt!

Om ni inte minns hur vår gamla trappa såg ut kan ni t.ex. se den i det här inlägget.

Fredag: På fredag hade vi ordnat träff med Maria, Madde och barnen hemma hos Maria. Jag hämtade mat åt oss från Chao och så lunchade vi och lekte tillsammans hela eftermiddagen. På kvällen gick vi igen hela familjen i bastun. Elle blev sjuk på natten och åtminstone inte jag sov speciellt bra..

Mumsig buffélunch från Chao!
Så roligt att hälsa på Amelies får!

Lördag: Vaknade med en febrig unge, så vi spenderade största delen av dagen framför tv:n. Hade sprängaren här igen som tog bort den sista delen av stenen, och fick också ett krosslass för att fylla upp allt. Så nu ser det lite bättre ut på den delen av gården i alla fall! Passade på och åkte och veckohandlade till Vörå medan Eleonore sov middagsvila. På kvällen var vi bjudna på förlovningskalas till Kimo Bruk. Tanken var att Elle skulle sova hos fammo och faffa, men eftersom hon var både febrig och snorig blev det att fammo kom hit och nattade i stället. Tänkte nog nästan stanna hemma jag också, men tur var det väl att jag for på kalas en sväng.. Förlovningsfesten visade sig nämligen vara ett överraskningsbröllop! Så roligt för Joanna och Frank. 

DONE!
Där blev vi allt lurade, som trodde vi skulle ut och fotograferas, och plötsligt spelas bröllopsmusik och nån "mystisk kvinna i konstiga kläder" står bredvid Frank, medan Joanna kommer gående i vitt tillsammans med sin far.
Årets bästa överraskning!

Söndag: På söndag var det egentligen tänkt att mina föräldrar skulle komma på besök, men det fick vi ställa in på grund av sjukdom då. Så gjorde väl egentligen inget speciellt på hela dagen, Sebastian fortsatte bygga trappa men annars uträttades nog inga stordåd!

Nu börjar det äntligen likna en trappa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar