6 juli 2020

Semestervecka 1

Så har redan en femtedel av min sommarsemester flutit förbi. Tänkte att det vore trevligt om jag uppdaterade vecka för vecka vad vi haft för oss! Mest för att ha en giltig orsak att hålla bloggen vid liv.. Och så är det ju kul att se tillbaks på sen i vinter, när man helt glömt bort den sköna sommaren.

Måndag: Vi åkte iväg till Jeppo på förmiddagen, för att hälsa på min kompis Alexandra. Hon ska snart gifta sig, så det blev en hel del bröllopssnack! Vi traskade också iväg till Gunnars gräven där vi tog oss ett dopp. Elle hade gärna stannat längre.. Hon somnade också i vagnen på väg tillbaks, vilket inte hänt på flera månader! Drack lite kaffe innan vi åkte hem igen.



Tisdag: Linn och barnen kom på besök mitt på dan. Vi åt lite lunch, barnen lekte och vi pratade bort flera timmar. När de åkte hem hoppade jag snabbt i träningskläderna, packade en väska och for iväg till Årvas. Vandring med Louise på schemat! Vi bilade iväg till Fäboda i Jakobstad, där det blev en cirka 20 kilometers tur längs vandringsleden. Var hemma först strax före tolv på natten, hoppsan.. 



Onsdag: Onsdag blev en hemma-dag, då vi hade elektrikern i badrummet från morgonen. Kände inte riktigt för att göra så mycket annat heller, limin som jag var! På kvällen var det dock dags för mitt årliga semesterprojekt: Städa bilen! Varje gång jag börjar på ångrar jag att jag låter det gå så länge som ett år(!) mellan varven.. Men nu är den ren!

Torsdag: Vi bilade iväg till Vörå klockan 10, och närmare bestämt till Rasmusbacken, där vi gick på sagopicknick med Musmamman. Träffade på många bekanta! Madde och barnen hade vi värvat med oss, så dem tog vi också med oss till Kaffikåppin på lunch efteråt. När vi var mätta i magen avslutade jag och Elle ännu med att handla hem veckans fyra matkassar, när vi nu ändå var i Vörå.



Fredag: På fredag var det dåligt väder, och vi hade inget att göra på dagen. Fixade därför ihop en lunchträff på Chao i Oravais, med svärföräldrarna. Gott! Min mamma kom och hämtade Elle efter jobbet och tog med henne på övernattning, för Sebastian och jag var nämligen bortbjudna på fest. Nygårds sommarfest blev det ute i Seiplax då hela långa kvällen. Var inte speciellt taggad, men hade en toppenkväll! Dock blev det onödigt sent för denna stackars småbarnsmamma..

Lördag: Mådde kanske inte så bra på lördag, och var väldigt slö. Sambon sprang omkring på gården och donade medan jag själv låg nerbäddad under filten med en chokladplatta och La Casa de Papel. Haha! Malin och Robert kom på kaffe en sväng, och när vi började känna oss i körskick åkte vi iväg och hämtade hem barnet. Men först kaffe med familjen, och sen ännu hämtpizza/kebab förrän vi for hem..

Söndag: På söndag steg vi upp i arla morgonstund och styrde kosan mot Tuuri tillsammans med Malin och Robert. Det blev en trevlig dag med shopping, god mat, och till och med lite tivoli, till Elles stora glädje. När vi kom hem hann vi ju inte med så mycket mer då, och första semesterveckan var förbi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar