21 juli 2020

Semestervecka 3

Så var även den tredje semesterveckan avklarad, och nu börjar paniken smått infinna sig att hela sommaren igen en gång susat förbi utan att vi hunnit med allt vi tänkt eller önskat.. Två veckor kvar visserligen, men det går nog så fort det också, eftersom också Sebastian är ledig mina sista två semesterveckor. Som jag brukar säga, efter midsommar är det inte länge till jul, och när julen är förbi är det inte länge till nästa midsommar. True story!

Här kommer i varje fall en liten sammanfattning över veckan som gått: 

Måndag: Eleonores mommo kom på besök på förmiddagen. Innan dess hade vi redan hunnit torka damm i hela huset! Det var verkligen på tiden... Vi lekte både inne och ute, samt fixade smarrig baconpasta till lunch. På eftermiddagen kom Tom hit och monterade vårt sista bastuglas tillsammans med Sebastian, så äntligen kan vi säga att badrummet är klart! Sista listerna sattes på plats på kvällen också (eller nåja, en fattas fortfarande men..)


Tisdag: På tisdag hade vi inga planer för dagen, men eftersom det var ganska fint väder blev det en lite längre cykeltur för mig och Elle. Kimo ungdomsförening har återigen sin motionskampanj, så vi passade på att skriva i 8/10 motionslådor! På kvällen kom sen min kusin Heidi på besök.

Vi cyklade bland annat till härliga Kyroboas. Första gången för Elle, och hon trivdes lika bra som sin mor!
En av de vackraste platserna jag vet!
Vi picknickade också vid Kimo Bruk, enligt barnets önskemål.

Onsdag: Eftersom dagen bjöd på lite tråkigt väder, passade vi på att köra en Vasa-dag. Började med att åka till Bambini, där fröken fick välja en sak i utbyte mot sin tutt (napp). Gick ju ganska bra, förutom att hon kissade ner sig där på golvet, haha! Inte så lätt det här med att försöka lära sig vara utan blöja. Sen for vi till Combo-loppis en sväng före vi lunchade med Elin på K.achi. Mums! For ännu via Jysk innan vi åkte hem igen. På kvällen var vi på kaffe till Jussi & Johannas. Nattningen var sen inte särskilt kul när hon insåg att hon inte skulle få nån tutt med i sängen.. Men hon somnade ändå relativt fort, och sov gott hela natten!

Vårt Pippi-älskande barn valde förstås ett Pippipussel som "tröstpresent".

Torsdag: På torsdag morgon gjorde vi snabbt våra morgonrutiner, och for sen iväg till Vörå, och närmare bestämt sagopicknick på Rasmusbacken. Spenderade nån timme där innan vi körde samma koncept som senast, lunch på Kaffikåppin och sen veckans matkassar. Bra torsdagsprogram! Barnet, som var väldigt gnällig och grät efter sin tutt, somnade inte.. Så för att fördriva tid och höja humöret blev det en cykeltur till Kimo Bruks Hålldamm. Innan läggdags blev det sen att inviga nya bastun hela familjen. Otroligt skönt! Tror inte vi badat bastu (förutom på villan) sen i februari kanske?

Alltid så trevligt på Musmammans sagopicknick vid Rasmusbacken!
Också ett otroligt fint ställe här i närheten!

Fredag: På fredag var det dags för en efterlängtad träff med "picknickmamas" och våra åkommor! Denna gång träffades vi i lekparken i Karvat, där barnen busade, mammorna försökte prata, och vi -som sig bör- åt god picknicklunch. En riktigt toppenförmiddag med varmt och soligt väder! Sebastian fick äntligen semester, och på kvällen var vi bjudna till Madde och Ricos där vi grillade och hade en bra kväll. Ja förutom att barnet aldrig tänkte somna när vi kom hem, utan låg och babblade mellan sin snarkande far och mycket trötta mor ända till klockan tolv på natten.....

"Vi som älskar picknick" kunde väl bilden heta. Smått kaotiskt dock med sju barn i åldrarna 2 månader-2,5 år.. Men kul hade vi!
Vi gick inte hem hungriga från grillkvällen heller, so to speak...

Lördag: På lördag hade vi inga planer, började med färska grisar från bageriet dock, så det var ju en fin start på helgen och sambons semester! Sen for han iväg och hjälpte en kompis att skruva traktorn, och jag och Elle passade på att städa upp badrummet som äntligen blivit färdigt! Knäppte några bilder också när jag nu ändå var i gång.. Sen blev vi uttråkade, och packade väskan och for ut till villan i Årvas efter lunchen. Där var Niklas och Elin också förutom svärisarna, så vi hade bra sällskap. Åt lite crepes, badade badtunna, grillade och spelade spel. Stackars Elle som brukar älska att bada i badtunnan har blivit helt tvärtemot nu sen hon slutade med tutten, och totalvägrade att gå i badet..?!



Söndag: På söndag blev det villafrukost och lite umgänge innan vi packade ihop och åkte hem tillbaks. Dammsög hela huset och skurade halva, det var verkligen på tiden! På seneftermiddan fick vi min syster och hennes sambo hit på mat. Vi hade en riktigt trevlig kväll med favoriten svamprisotto, och ännu knäckig jordgubb-rabarberpaj med glass till efterrätt. Mm...

En actionspäckad tredje vecka, med andra ord!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar