15 juni 2018

Waiting for rain

Happy friday folks! Här i gården steg vi upp strax före halv nio i morse. Vi har gjort våra sedvanliga morgonrutiner, och sen har jag hunnit tvätta en kastrull med nypotatis också. Måste ju vara något av det tråkigaste och jobbigaste som existerar, åtminstone när det kommer till kökssysslor... Eleonore ligger och tar sin förmiddagslur här bredvid mig på soffan, och jag har ungefär en halvtimme kvar att fördriva innan hon vaknar.

Utanför fönstret är det grått och mulet och rätt blåsigt idag, så jag tror faktiskt att vi skippar vagnpromenaden denna fredag.. Måste säga att jag börjar vara sjukt "sugen" på regn nu. För att inte tala om ett riktigt åskväder! När har det liksom regnat riktigt ordentligt? 5-6 veckor sen?! Vi borde ju inte klaga på det vackra härliga vädret vi haft, men naturen börjar faktiskt se lite trött ut. Det är inte ens midsommar, och gräsmattorna är gula och fula, och de flesta blommorna blommar eller börjar redan sloka. I juli ser det väl ut som vid medelhavet med den här farten!

Om jag ska ge er en liten Eleonore-rapport så kan jag säga så här: Det går riktigt smidigt just nu! Hon är för det mesta nöjd och glad, följer sina rutiner och somnar och sover bra. Vanligtvis lägger vi henne vid 21 och så vaknar hon för att äta nån gång mellan 3 och 5. Sen sover hon nästan på minuten tre timmar innan hon ska ha mat igen. Då beror det lite på vad klockan är, om det går att få henne att somna om. Men vanligen tar vi morgon runt halv nio, blir det sovmorgon stiger vi upp först klockan 10, haha. Dagssömnen däremot har blivit lite si och så.. Förr sov hon ju galant tre timmar i vagnen, men nu blir det 30-40 minuter bara. Det som är mest störande är att hon kan sova hur bra som helst medan vi promenerar, men genast jag öppnar dörren till hissen så slår hon upp ögonen. Irriterande, speciellt om jag har något jag borde få gjort... Så då brukar jag ibland passa på att bara skutta ut henne på balkongen. Då borde hon ju inte störas av hissen i alla fall!

En riktig sommarflicka! Lillan fick sin första simdräkt, så vi hoppeligen kan börja på babysim i höst.

Vill ni ha en liten rapport över den här mamman, så kan jag ge det också: Jag börjar bli riktigt hugad på att börja träna igen! Tänker mig att jag ska anmäla mig till zumba här i Årvas till hösten, och sen har jag funderat på styrketräning via MI också. Bara för att komma mig igång.. Och det skulle betyda att Sebastian får några kvällar i veckan tumistid med dottern, vilket jag bara ser som positivt. Vikten har inte rört på sig sen två veckor efter förlossningen (minus 13 kg), men mitt mål att gå ner alla gravidkilon har stannat på så lite som en kilo ifrån. EN KILO! Hur svårt kan det egentligen vara? Nå, jag äter ju faktiskt gott varje vecka och rör inte på mig desto mer än att jag promenerar fem-sex dagar i veckan. Så hoppeligen kan jag råda bod på några till kilon genom att börja träna till hösten.

Annars så börjar jag vara lite bekymrad över min högra fot. Det var nån vecka efter att vi kommit hem från BB som jag somnade på soffan med foten vikt under benet på nåt konstigt vis, och när jag vaknade värkte det. Vet inte om det kom av bara det, men sen dess har jag haft sjukt i foten. Lilltånen lyder inte, och högra sidan är lite styv och svälld. Nu har det börjat värka fast jag inte använder foten, och efter att jag promenerat är den riktigt sjuk några timmar. Så antar att jag får bita i det sura äpplet och ringa till HVC snart...

Känns inte alltför länge sen vår lilla dam var så där liten.. Bara en vecka gammal!

För att inte avsluta detta inlägg alltför surmulet kan jag också rapportera om vad vi ska hitta på i helgen. I kväll är vi bjudna på grillfest till Sebastians arbetsgivare (eller egentligen deras pappa, som nyligen fyllt 70), i morgon ska svärfar ha försenat kalas ute på villan. Sen ska jag och Eleonore åka på loppisrace till Pensala i morgon, och så hade jag också tänkt söka mig till Komossa på loppis på söndag. Så en rätt fullspäckad helg framför. Men vad är nu bättre än det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar