16 juni 2018

Sommarlistan

Såg att Christina hade fyllt i en sommarlista på sin blogg häromdagen. Kände att jag också ville fylla i den, så here you go:

Vad ska du göra i sommar?
Njuta av att vara hemma med lilltjejen, försöka vara utomhus en stund varje dag, äta massor av glass, umgås med nära och kära, spendera tid ute på villorna...

Ska du åka någonstans?
Sambon och jag har faktiskt funderat på om vi skulle utmana ödet och ta Eleonore med oss till Tuuri när han får semester. Annars är väl min mamma och pappas villa i Nykarleby det längsta vi kommer oss.


Hur länge ska du vara ledig?
Fram tills augusti NÄSTA ÅR, hade jag tänkt. Ganska lång semester i år, alltså...

Vad vill du verkligen hinna med?
Njuta av härliga sommarkvällar på balkongen, bada bastu vid våra familjers villor, äta Muurikka-plättar och ta några cykelturer i kvällssolen.


Vad tror du egentligen du kommer göra?
Sova allt för lite och spendera dagarna så som man bör med en 4-månaders baby i huset. Hoppas i varje fall att jag inte bara sitter här inne i lägenheten och ugglar om det är vackert väder!

Vad ser du mest framemot?
Att Sebastian har två veckor pappaledigt kvar att ta ut. Sen hoppas jag också att Therese och pojkarna kommer hem på besök! De åkte ju just innan Elle blev född, så de har inte hunnit träffa henne ens.


Vad kan gå fel?
Att vädret är grått och trist och kallt hela sommaren. Det skulle väl inte förvåna nån! Eller så att dottern har en riktigt gnällig period och sambon aldrig är hemma. 

Vem kommer du vara mest med?
Eleonore <3

Vad kommer du lägga mest pengar på?
Mat och räkningar, tyvärr.

Vad kommer du köpa inför sommaren?
Sommarblommor har jag redan köpt, som ni säkert såg i föregående inlägg. Och så lite somriga kläder åt lilltjejen. Vi borde verkligen införskaffa en grillborste också!


Kommer du använda det?
Vet nu inte om man kan använda sommarblommor, men åtminstone är de ju vackra att titta på!? Elles kläder ska väl komma till användning bara det blir nån värme mer i år. Och grillborsten börjar det snart vara panik med, diskar sönder diskborsten när jag försöker putsa grillgallret med den...

Kommer du bli brun?
Det blev jag redan i april, eftersom jag har varit ute på promenader så gott som dagligen när det varit soligt och varmt. Tar jag av mig min förlovningsring så är det en vit ring där under, haha! Tyvärr tror jag dock inte att jag kommer hinna sola sådär som jag vanligtvis brukar göra om sommaren.


Vad vill du säga till ditt sommar-jag?
Ta dagen som den kommer, stressa inte över vädret, och passa på att njuta! Skit i hur du ser ut i bikini.

Vad kommer du äta?
Glass, potatissallad, jordgubbar, och massa gott grillat kött, hoppas jag.


Vad kommer du dricka?
Iste och Sangria, hade jag tänkt! Men ändå finns det inget godare än riktigt, riktigt kallt vatten en varm dag.

Vad kommer göra den här sommaren extra bra?
Att jag är ledig precis hela sommaren! Då behöver jag inte bekymra mig över om vädret var dåligt under semestern, eller att det bara var soligt så länge jag var i jobbet, för jag kan njuta av dagarna hela tiden.

Vad kommer du ha på dig?
Mjuka byxor/shorts och nån av mina amningstoppar. Borde verkligen köpa några till, för just nu har jag lite lejdon på att byta mellan den svarta och den vita toppen.. Inte precis festligt!


Hur kommer du göra dig illa?
Troligen kommer jag klia sönder mina tusen myggbett.

Vad oroar du dig för?
Att något ska hända åt lilltjejen. Att vädret ska vara lika dåligt som förra året i juli. Att jag ska behöva visa mig i bikini åt nån annan än familjen...

Vad kommer bli extra speciellt i år?
Första sommaren med barn! Ser speciellt mycket framemot midsommar, men med skräckblandad förtjusning över hur det ska gå att sova och funktionera med en baby utan el och vatten...

Vad kommer du minnas av din sommar sen i september?
Hoppeligen att vi hade det riktigt bra och njöt av tillvaron! Stressfria sköna dagar som man tar som de kommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar