27 juni 2018

Livet, sjukdomar och bloggens existens

Hej på er! Här blev det tyst några dagar igen, helt medvetet. Det är nämligen så att jag lite funderar på den här bloggens fortsatta existens. Många brukar ju ta en sommarpaus för att hinna njuta av livet under sommaren, i stället för att sitta inomhus och blogga. För mig känns det, och har redan en längre tid känts, som om den här bloggen inte ger mig så värst mycket längre. Det är bara en press att uppdatera, sätta tid på att skriva några haranger här och där, som ingen sen ändå bryr sig om. Från tidernas begynnelse (nästa år har jag bloggar i 10 år!!!) har jag ju sagt att jag skriver för min egen skull, och visst är det så. Det är lite som en dagbok för mig, plitar ner några rader om mitt liv några gånger i veckan, för att sedan kunna blicka tillbaks och minnas åren som gått.

Egentligen var det redan våren 2016, då mitt liv gjorde en totalomvändning, som jag kände att bloggen inte längre fick den kärlek den förtjänade. Efter USA-resan den sommaren var jag så trött på allt som hette blogg och bilder (uppdaterade konstant i 5 veckor), att jag successivt började trappa ner. Det har varit svackor då jag seriöst funderat på att sluta, men sen har det kommit några toppar med motivation, och jag har fortsatt som vanligt, utan press att leverera. Nu igen känner jag lite att jag kört fast. Prioriterar hellre umgänge med dottern och familj, vänner osv., än att skriva här. Till oc med hushållsarbete går före! För det är ändå ingen annan än jag som har glädje av det som skrivs här, åtminstone känns det så. Behövde väl kanske bara lätta lite på hjärtat nu, så ska vi se hur framtiden för den här bloggen blir. Åtminstone vet ni hur det ligger till!

 Liten som redan blivit så stor. Vart tar tiden vägen?

Sen senaste uppdatering har det väl egentligen inte hänt så mycket, förutom i midsommarhelgen då. Det ska jag nog ta och skriva ett eget inlägg om, så inte detta blir så långt. Men jag har t.ex. blivit förkyld, och igår var jag så dålig att jag helst hade lagt mig ner och dött. Vaknade redan vid fyratiden på morgonen av otroligt ont i magen. Fick springa på vessan flera gånger ända fram till mitt i dagen ungefär. Mådde illa resten av dagen, och fick knappt i mig något. Förutom förkylningen kände jag också att jag blev alldeles hängig, och på kvällen hade jag stegring. Låg ungefär bara och sov, och försökte plåga mig igenom amning och lite underhållning åt dottern. Sebastian fick nog sköta så gott som hela kvällen.. Efter en god natts sömn (lillan sov mellan 20:15 och 6 utan att vakna!) känner jag mig betydligt kryare idag, bara lite snörvlig. Kom mig till och med på en kort vagnpromenad! Så vi ska hoppas att det bara var något opassligt jag ätit... Jag ska nämligen ha Mary Kay-hudvårdsklass i morgon kväll, och håller på och ställer till med både bakning och städning inför det. Har alltså inte tid att vara lika däckad som igår!

 En kort promenad längs Banvallen i Nykarleby...
 ... i väntan på lunch med Jozze vid Tullmagasinet förra veckan. Tyvärr var det lite blåsigt, så vi förflyttade oss till torget där vi åt glass!
 Jag försöker lära Eleonore att intressera sig för böcker. Det går väl sådär...
 Fick feelis och gjorde pancakes till frukost på söndag.
 Det är väl okej att dricka ett glas vin på balkongen på en söndag? Jag har ju ändå "semester"...
 Nu har hon äntligen fått till det med svängningarna, och svänger från rygg till mage, och rullar sen tillbaks. Roligt!
 Köpte solglasögon. Konstaterade att de nog är rätt stora ännu... Coolaste babyn i byn!

4 kommentarer:

  1. Nee itt får do slut!! Va ska ja tå läsa? 😭

    SvaraRadera
  2. Håller med ovanstående!😊

    SvaraRadera
  3. Gillar din blogg starkt och klickar mig in flera gånger varje dag i hopp om ett nytt inlägg :)

    SvaraRadera