7 juni 2018

Junivädret

Så kom det då, vädret som vi så väl känner till i Finland den här månaden på året. Plus tio grader, regn och iskalla vindar. Är det inte härligt med sommar, så säg! Tycker verkligen synd om svärföräldrarna som har första veckan semester nu. Det är säkert många andra också som "harmas" över att de inte hade semester i maj det här året! Nåja, vi ska hoppas att det vänder efter midsommar (som det ju brukar), och att vi får lika fantastiskt sommarväder i juli som vi fick förra månaden. Fingers crossed...

Min snart flintskalliga dotter. Hoppas verkligen att håret snart börjar växa, hon hade ju sååå tjockt och fint hår vid födseln! Men nu är det snart ett minne blott...
När man bara skriker åt mamma är det skönt att sova på pappa en stund <3

Den här blåsiga och kalla torsdagen har jag och lilltösen varit en sväng till Vörå och veckohandlat. Sen när det blev sovdags skippade jag helt kallt vagnpromenaden, och knuffade ut henne på balkongen bara. Och där sover hon så skönt ännu, två och en halv timme senare! Själv har jag passat på att dra ett varv med dammsugaren samt städa badrummet. Välbehövligt.. Fattar inte hur det kan bli så himla dammigt och smutsigt när vi bara är 2,5 personer i det här hushållet! Skyller på den största av oss, hehe.. Ska småningom börja förbereda kvällens middag också, idag blir det korngrynsgröt och pannkaka. Lite gammaldags kanske, men ack så smarrigt!

Helg blir det igen i morgon, men vi har inga storslagna planer. I morgon kväll får Sebastian sköta (igen!) då jag ska ut och äta med kollegorna. På lördag blir det väl ett besök till Nykarleby, då mammas bästis Marianne kommit på visit från Sverige. Annars är det tomt i kalendern, och skönt är väl det!

 Igår kväll tog jag med mig Eleonore till Vasa, och mötte upp Johanna vid Villa Sandviken för att delta i Nice Run. Första gången för mig! Många kvinnor var vi, och vädret visade sig till och med från en relativt bra sida!
Mest hade vi ju förstås väntat på picknicken. Eftersom vår tredje lagmedlem hamnade att avboka blev det ju mer att äta för oss... hehe.
 Min exemplariska unge, som skötte sig utmärkt både under bilresorna, loppet och på picknicken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar