8 mars 2020

Gallstenar, sportlov och 2-års kalas

Så hade återigen några veckor passerat, och jag tänkte göra en kort uppdatering om livet. Som ni kanske läste i mitt tidigare inlägg så fick jag gallstensanfall för ungefär två veckor sen. Efter mer eller mindre fem dygn av ihållande värk och illamående gav det äntligen med sig, och sen dess har jag "bara" haft tre anfall, som hållit i sig några timmar i gången. Är dock väldigt osäker på hurudan mat jag vågar stoppa i mig, då det ter sig lite olika från gång till gång.. Här i veckan blev jag i varje fall ordinerad operationstid, så nästa vecka på fredag (fredagen den trettonde, gulp!) opereras min gallblåsa bort. Blir intressant att se då ifall det blir bättre eller sämre... Antar att jag får lägga om kosten en hel del, åtminstone till att börja med.

Sportlovet for lika fort som det kom. Jag jobbade må-ons, och hade dottern med mig till mitt dagis tisdag och onsdag. Det gick förvånansvärt bra! Sen var både vi och sambon lediga torsdag-fredag, och passade då på att ha lite familjetid. På torsdag var vi en sväng till Seinäjoki för att spana in relativt nya shoppingcentret Ideapark, äta lite lunch samt veckohandla. På fredag hämtade min mamma upp Eleonore och hon for till Jutas på övernattning ett dygn. Sebastian och jag gick och såg Årvasrevyn tillsammans med Madde och Rico då på kvällen, och sen var vi en sväng till Kokkola på lördag för att spana in och handla hem lite badrumsrelaterat.

Kul att följa med mamma till jobbet!
Tråkigt att sitta i vagnen på shopping...
 ... mycket roligare att få härja fritt en stund!
 Smarrig mat på Pedrina's i Kokkola. Tyvärr hade jag "halsbrännon" ett dygn efter de där franskisarna..
Fick också beslutat vilken bastupanel vi ska sätta i badrummet. Vilken tror ni det blir?

Badrummet ja, det börjar äntligen kännas som om vi ser ett ljus i slutet av tunneln med det projektet! I skrivande stund har vi fått bytt in nya fönster, golvvärmeslingan är spikad i golvet, och endast 1,5 väggar återstår att isolera och skiva. Snart får vi alltså börja fundera på att kakla! Ska bli så spännande att se slutresultatet, hittills finns ju inspirationen och idéerna endast i mitt huvud... Med bra tur kanske vi har ett badrum till påsk!

Stora fönstren längst bort ska ännu tas bort och hålen spikas igen, där kommer nämligen vår nya bastu!

Barnet då, ja hon har också blivit hela två år. Kunde skriva en hel novell om hur fort de här två åren gått, men tvivlar på att nån orkar läsa den historien. I varje fall känns det fint att se att hon hela tiden utvecklas och lär sig. Händer så mycket spännande i Elles liv nu, och jag är så glad att få dela min vardag med just henne. Mammas lilla stora älskling <3 Kalas hade vi på självaste födelsedagen, det vill säga förra veckans söndag. Greta Gris-tårta, nära och kära samt en hel drös nya böcker och leksaker gjorde dagen lyckad. Ballongerna har vi också haft roligt med hela veckan efter, hehe..

Magnetbokstäverna var en stor hit! 
 Den fina tulpanbuketten köpte jag av Sandra på Floristgaraget i Nykarleby.
 Linn står bakom den otroligt fina tårtan!

Annars vet jag väl inte om jag har så mycket på hjärtat denna gråmulna söndag. Barnet ska snart hämtas från sin två timmars dagsvila ute i vagnen, och svärföräldrarna borde vara på intågande småningom. Mår själv ganska taskigt idag så har bara tagit det lugnt, medan Sebastian jobbar på vinden för omväxlings skull. Måndag igen i morgon, ska försöka orka en arbetsvecka till innan det blir en veckas sjukskrivning efter operationen. Wish me luck!

1 kommentar:

  1. Du behöver inte vara orolig över att operera bort gallblåsan, inte haft ett endaste problem med det sedan den blev borttagen. Kosten har jag inte ändrat på heller, kan vara att första tiden sku man undvika för fet mat och gurka minns jag, men fort efteråt och ännu idag typ 5 år senare fungerar allt somvanligt. Men en vecka sjukledigt lät lite.. jag var två och jobbar på kontor, dvs ingen fysisk ansträngning, värken avtog nog fort, men mosig var man ändå och fick inte lyfta tungt, så barnen fick min man sköta om på heltid med allt dagisskjutsas osv. Lycka till och det är endast positivt med att operera, så ta det med ro.

    SvaraRadera