23 november 2018

Svamprisotto

Tryter matinspirationen inför helgen, och du känner att du absolut behöver tillreda något smarrigt, men samtidigt enkelt? Ja då har jag receptet för dig! En svamprisotto som vi provade på för några helger sen, som smakade underbart gott med ett glas vitvin och Aromas Levainbröd. Kanske lite arbetsam att göra, men lovar att det är värt mödan i slutändan!


Du behöver:
- ca 500 g trattkantareller eller champinjoner
- 1,5 liter buljong
- 7 msk olja
- 50 g smör
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 300 g Risottoris 
- 75 ml vitt vin
- 175 g parmesanost
- salt, svartpeppar
- ev. färsk persilja

> Koka upp vatten och buljongtärningar
> Fräs svampen i olja så den får en mörk färg, ställ åt sidan
> Hacka lök och vitlök, fräs dem i lite smör och olja
> Tillsätt riset i stekpannan, samt resten av smöret och oljan
> Börja hälla i lite buljong i gången och rör hela tiden, låt riset suga upp vätskan emellan
OBS! Denna process tar cirka 20 minuter
> Lägg i hälften av svampen de sista tio minuterna
> När riset är mjukt, häll i vin och tillsätt resten av svampen samt cirka 100 gram parmesan
> Krydda, och hyvla på mera parmesan samt strö eventuellt på färsk persilja

Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar