Du behöver:
- ca 500 g trattkantareller eller champinjoner
- 1,5 liter buljong
- 7 msk olja
- 50 g smör
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 300 g Risottoris
- 75 ml vitt vin
- 175 g parmesanost
- salt, svartpeppar
- ev. färsk persilja
> Koka upp vatten och buljongtärningar
> Fräs svampen i olja så den får en mörk färg, ställ åt sidan
> Hacka lök och vitlök, fräs dem i lite smör och olja
> Tillsätt riset i stekpannan, samt resten av smöret och oljan
> Börja hälla i lite buljong i gången och rör hela tiden, låt riset suga upp vätskan emellan
OBS! Denna process tar cirka 20 minuter
> Lägg i hälften av svampen de sista tio minuterna
> När riset är mjukt, häll i vin och tillsätt resten av svampen samt cirka 100 gram parmesan
> Krydda, och hyvla på mera parmesan samt strö eventuellt på färsk persilja
Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar