16 november 2018

Historier ur ett liv

Dagarna och veckorna bara rusar iväg, och jag hinner inte alls med. Man skulle ju kanske tro att tiden blir lång och dagarna tråkiga som mammaledig, men där har ni fel... Det gäller bara att hitta på något smått (eller stort) varje dag, utöver vardagsrumban! På tal om mammaledigt så går jag över på vårdledigt om bara några veckor. Heeerregud, blev jag inte precis föräldraledig? Det är alltså snart ett år sen jag slutade jobbet. ETT ÅR!?! Vilket ju innebär att det bara är lite mer än ett halvår tills det är tänkt att jag ska återvända till arbetslivet. Men det kan vi fundera mera på en annan gång!

Vi har haft en hel del på gång de senaste dagarna och veckorna, och jag har inte alls hunnit med bloggen. Så som vanligt ska jag ta och uppdatera er med en hel drös bilder och lite text därtill. I varje fall kan jag informera er om att vi nu äntligen är husägare! Länge tog det men nu bor vi faktiskt i vårt alldeles egna hus. Hur känns det då? Tjaa, inte så märkvärdigt som jag hade tänkt mig kanske... Men det blir väl bättre. Lite har jag väl landat i att vara Kimobo och att det troligen är i just detta hus jag ska spendera så gott som resten av mitt liv. Kan väl inte säga att jag trivs helt hundra ännu, men det kommer väl vartefter.

Sovrummet är fortfarande inte klart, men deadlinen är satt: Före jul ska vi flytta in i rummet! Vi har nämligen beställt en ny säng, som anländer vecka 51, alltså är det nog bara att sätta fart med de sista gipsskivorna... Tyvärr är det ju lite dåligt med tid! Vi skruvar upp nån skiva när barnet somnat på kvällen, eller om sambon råkar vara hemma en stund på helgerna. Hoppas att älgjakten skulle vara slut snart så vi har pappan i huset hemma lite oftare än nån timme per dag. Det suger verkligen att vara "ensamstående" och inte få nåt gjort!

Julen närmar sig, och äntligen har julfeelisen åtminstone lite börjat smyga sig på. Jag har exempelvis beställt nya gardiner, inhandlat fler julstjärnor, samt planerat in årets julklapsshopping i Tuuri. Har också två julfester att se framemot, varav den första infaller i morgon, då vi träffas på Glasbruket i Vexala med NNSB-gänget. Julklapparna har jag som vanligt inte skänkt en endaste tanke... Det ger mig lika stor huvudvärk varje år. Älskar när folk säger precis vad de önskar sig, så behöver man inte tolka ur "ja jag vet inte, önskar inget speciellt". Själv håller jag på och knåpar med både min egen och Eleonores julklappslista, som enligt tradition publiceras här på bloggen på lillajul. Ni får alltså hålla ut två veckor till!

Men jaja. Sambon som varit i nattjobb snarkar på soffan, barnet ute i vagnen. Min mage kurrar trots att jag nyss åt två piroger, och jag borde verkligen sätta eld i spisen, kallt som det är. Men först lite bilder. Happy friday, folks!

 Vi har hälsat på Caroline och Savannah, och jag har återigen beundrat Carolines inredningsstil!
 Så här kan man också göra om barnet inte sover, och föräldrarna måste dona lite...
 Grått och trist, men hejmani i skick!
 Vi har ordnat babyshower för Maria! Mer om det i ett skilt inlägg.
 Sebastian har firat sin första farsdag! Vi började med frukost och presenter, åtföljt av lunch hos faffa och kaffe hos moffa. 
 Johanna och jag utmanade ödet och tog med oss barnen till IKEA i Tammerfors i måndags. Inget skämt!!! Och det gick faktiskt riktigt bra.
 Jul på IKEA, ah!
 Mitt duktiga barn, som skrek en halvtimme på ditvägen, men annars var det fridens liljor under hela IKEA-dagen!
 Nu ska här fotograferas julkort med denna lilla tomtenissa... (man kan ju alltid försöka i alla fall)
 Vår lilla bokmal.
Puss <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar