3 augusti 2017

Augustivibbar

Livet återgår sakta men säkert till det normala. I måndags återvände jag till jobbet efter en fem veckors semester. Vi mjukstartade med planeringsdag och iordningställande, och nu har vi bara haft (och kommer också ha kommande vecka) några pinnar på dagis. Ganska bra start efter semestern, alltså! Ändå känns det som om jag varken hinner eller orkar med någonting just nu. Har tusen saker som jag måste, borde eller kunde fixa och trixa med på jobbet. På hemmafronten vore det verkligen läge att börja planera inför nästa helgs förlovningskalas.. Har kommit så långt att jag skrivit lista på vad allt som behöver skaffas eller handlas, men har inte förberett ett skit. Så i helgen misstänker jag det blir lite cookie- och tårtfabrik! Borde också göra lite ingrediensbeställningar.

Igår var jag och Louise ute och vandrade längs Kunileden, något som verkligen syns och känns i min kropp idag. Har ungefär tvåhundra myggbett (seriöst, ni skulle se mina ben!) och värkande knän och vader. Ett tydligt tecken på att jag motionerat allt för lite denna sommar.. Om jag riktigt tänker efter så har jag nog legat på latsidan hela halva året! Men jag har väl mina orsaker. Får ta igen det en annan gång i stället.

Augusti har det blivit också, en av mina favoritmånader under året. Tyvärr hade vi ju inte riktigt nån sommarvärme att njuta av detta år, så nu hoppas jag att augusti ska visa sig från sin bästa sida. Älskar sensommaren/början på hösten när luften blir så krispig och annorlunda! Ska verkligen försöka vistas utomhus så mycket som möjligt denna höst. För vi vet ju hur det går sen när mörkret faller i vårt land.. Alla kurar ihop sig i soffan med en filt och tända ljus, och längtar till februarisolen! Eller vad vet jag hur det är med er andra, men så brukar det vara för mig åtminstone.

Jaja, så här går det när jag inte bloggat på länge. Det bara rinner av mig! Ska försöka bättra mig lite på uppdateringsfronten. Snart har jag nog något spännande och intressant att berätta åt er. Får bara hålla er på linan en liten stund till!

 Vandringsleden i Kuni var toppen, men vädret och myggorna var det däremot inte!
Pappa hämtade en låda jordgubbar åt mig. Efter vad som kändes som en evighets rensande räckte det till åtta frysaskar halverade jordgubbar och fyra burkar rårörda. 
 Och givetvis sparade vi lite gubbar till vaniljglassen också!
 Känns förvånansvärt bra att vara tillbaks på jobbet!
Kanske för att vi håller på och renoverar lite i dagismiljön?
 Rävjakten är i gång och sambon är eld och lågor. Förutom just på den här bilden när han faktiskt missade en räv på 50 meters håll... Jag fnissade i hemlighet i bilen.

Nu ska jag dra på mig träningskläderna och gå en sväng med Tanja och hunden Maya. Det löns väl att passa på när vädergudarna för en gångs skull är på vår sida! Gissar att regnmolnen snart rullar in igen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar