10 februari 2016

Att ta in nya livsmedel i kosten, del 2

Ni som hängt med här på bloggen sen tidernas begynnelse (eller åtminstone några år) kommer kanske ihåg att jag en gång skrivit ett inlägg om att ta in nya livsmedel i kosten. Häromdagen kom jag att tänka på detta inlägg, och gick tillbaka för att se om det ännu är något jag kunde få skriva in på listan. Och visst var det så! Nedan följer några nya saker i matväg som jag börjat äta/dricka sen senaste inlägg:

- Färsk ingefära
- Brysselkål
- Chiafrön
- Mandelmjölk
- Spenat
- Quinoa
- Råmjölk --> kalvdans
- Leverbiffar(!)
- Mango
- Surmjölk (dricker ej "rent")
- Naturell yoghurt

Vejt ni e gar framåt! Visserligen älskar jag fortfarande ugnskorv, pasta, rågbröd med ost och kanelbullar. Men hey, man ska väl börja nånstans? Kanske nästa gång får jag skriva in rödbeta, kållåda och sill. Eller så inte.

2 kommentarer:

  1. Leverbiffar är så gott! Och vet du vad som är nästan ännu godare? Stekt skivad lever! Skölj av skivorna i vatten(kanske också funkar att doppa dem i ägg istället? Har inte provat), panera i mjöl, och stek. Mmm..!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har en hel story som handlar om mitt hat mot leverbiffar.. men det kanske jag kan ta i ett annat sammanhang ;) i höst när jag började på nytt jobb serverades jag leverbiffar, och tyckte underligt nog om dem! Ditt förslag låter ju inte så illa heller.. borde kanske prova!

      Radera