12 februari 2016

5

Idag, fredagen till ära, tänkte jag dela med mig av fem saker ni kanske inte visste om mig.

1. Jag är fullständigt tvåspråkig, och gick hela min lågstadietid i finsk skola. En gång i tiden var jag så förfinskad att jag till och med tänkte på finska! Fortfarande finns det nog spår kvar av min tid i finska skolan, t.ex. vissa termer och uttryck är starkare på finska. Men nuförtiden kan vi väl konstatera att jag blivit ganska försvenskad.. Sen jag flyttade hemifrån och inte pratar finska med pappa dagligen, så får jag den dagliga finskan i form av mina Aku Ankka-tidningar. Typ.

2. En gång i tiden drömde jag om att bli författare. Skrev massa små berättelser och "noveller", både för hand och på datorn, när det begav sig. Har nyligen lokaliserat min berättelse-mapp och mina "böcker". Vem vet, kanske ni får ett smakprov nån dag...

3. I högstadiet hade jag riktigt självlockigt hår. Tänk er naturliga änglalockar. Älskade verkligen mitt hår mellan åttan och nian. Sen när jag klippte upp håret var lockarna ett minne blott. Nu ser man bara spåren när håret torkat efter duschen. På morgonen är de borta...

4. Jag har otroligt dåligt korttidsminne. Saker som hänt för längesen minns jag hur bra som helst, men det något sagt åt mig för en minut sen kan jag glömma bort nästan helt och hållet. Kalle brukar påstå att jag inte lyssnar, när det egentligen är så att jag inte kommer ihåg. True story bro!

5. För att vara två blomsterhandlare/trädgårdsmästares barnbarn är jag otroligt dålig på att hålla blommor och grönväxter vid liv. Fullkomligt älskar att ha växter utspridda över hela huset, men på senaste tid har jag fått erfara att jag inte är sådär värst skicklig på att hålla dem vid liv... Curiosa: Vid ett tillfälle hade jag en tom blomkruka i skåpet. Nu finns där 21.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar