28 december 2014

Ge bort en rubrik

Hörni! Såhär efter julens ledighet är det, åtminstone för mig, ganska svårt att starta igång bloggen igen. Jag vet inte hur ni funkar, men för mig är det inte alltid så enkelt att komma på rubriker, om det ska handla om nåt annat än vardagen. I Finlandssvenska bloggare-gruppen hittar jag allt som oftast många goda idéer, och nu när FSB-bloggen också finns som en slags samlingspunkt är det åtminstone liiite enklare att komma på nåt att skriva om. SÅ Jag har fått en idé - Hur tycker ni det låter om jag säger att vi som bloggar kunde "ge bort en rubrik"? Alltså, vi kunde bestämma en tidsperiod, t.ex. en dag eller en vecka, då ALLA bloggar man klickar in sig på under den perioden ska få en rubrik, som man alltså "ger bort".

Om vi nu säger att på tisdag ska vi köra 'ge bort en rubrik' i svenskfinland, så kanske jag klickar in mig på Malins blogg, klickar upp hennes kommentarsfält och skriver "Den sorgligaste dagen i ditt liv", eller i Marias blogg lämnar ett fotspår vid namn "Ditt absoluta favoritplagg i garderoben". Ja, ni fattar nog säkert vad jag menar? Detta kunde ju alltså också gälla bloggläsare (som inte har egna bloggar), då skulle ju den finlandssvenska bloggvärlden bli en enda stor frågestund!

Är jag helt ute och cyklar nu när jag föreslår dethär, eller tycker nån annan att det låter som en bra idé? MVH Den Fantasilösa Rubrikören

5 kommentarer: