26 februari 2019

20 random tankar

- Tycker inte riktigt om vädret vi har nu. Februari brukar ju vara den bästa vintermånaden, men nu har vi plötsligt aprilväder? INTE OKEJ.

- På tal om årstider, brukar det verkligen vara så här halt? Vet ärligt talat inte hur jag klarade mig utan dubbskor förut. Köpte dem för ett år sen, och skulle aldrig gå ut med vanliga skor i det här föret.

- Vårt kylskåp är alltid endera tomt eller fullt, aldrig något mittemellan. Och fast hur jag försöker matplanera så är jag bara oinspirerad och tillreder samma gamla maträtter vecka ut och vecka in. Någon borde verkligen ge mig lite matlagningsmotivation!

- Har funderat på att börja dricka kaffe. Eleonore vaknar ibland vid sextiden på morgonen och vägrar somna om. Då skulle det sitta fint med lite koffein eller något annat uppiggande för att komma sig igång... För att inte tala om hur slö jag blir efter måltider! Håhå, har ju sagt att jag aldrig ska bli kaffedrickare, men får se om jag inte hamnar ge det en chans i alla fall.

- På lördag ska vi ha 1-årskalas! Kunde skriva en hel roman om det (och gör det säkert ännu i nåt skede)... Ser framemot kalaset med skräckblandad förtjusning! Vi blir nästan 20 personer här, och det ska tillverkas smörgåstårtor och nån typ av bulla, melontårta åt Eleonore, det ska städas och pyntas och fixas... Jaa-a, tur att Sebastian är ledig från jobbet på fredag!

- Är så otrooooligt sugen på att åka slalom just nu. Ungefär hälften av mina Facebookvänner eller dem jag följer på Instagram är på slalomresa just nu. Höll på att börja lipa när jag tänkte på hur fint det skulle vara att susa ner för en nypistad backe i Levi en solig morgon. Får väl bara hålla mig till tåls ett år eller två till!

- Blir irriterad på att vi inte redan börjat på med nästa projekt här i huset. Efter att sovrummet blev klart har vi inte tagit itu med något annat, för att vi väntar på att vår garderob från IKEA (som hade gått sönder under transporten, just my luck!) ska anlända så vi kan montera den i nya sovrummet och tömma kläderna ur det gamla. Men efter det kanske vi kan börja fila på planer kring grovkök och badrum. Äntligen!

- På tal om garderober, så är jag riktigt, riktigt sugen på att elda upp precis varenda plagg i mitt klädskåp. Inget som sitter bra, bara massa fula och slitna kläder! Tyvärr har jag inga extra pengar just nu, så att förnya garderoben är inget alternativ. Knappt så jag har råd med ett par nya byxor! Ingen aning hur jag ska klä mig på jobbet till hösten, när jag blivit van att gå omkring i joggingbyxor och håliga tröjor här hemma om dagarna.

- Och angående pengar, så är det otroligt hur fort man anpassar sig till att ha mer/mindre pengar än man är van vid. Just nu har jag budgeterat till mig ungefär hälften av vad jag vanligtvis har när jag jobbar, och ändå går det runt på något vis. Fattar verkligen inte hur.

- Vem tittar egentligen på Mandelmanns gård? Tycker det är så otroligt löjligt program. Sorry nu alla fans därute!

- Fruktsallad måste ju vara något av det godaste som finns! Synd bara att det tar så hiiimla länge att skala och bita alla frukter, att det hör till ovanligheterna att vi äter det här i gården.

- Kan man ha för många hyllor innehållande för mycket "krimskrams" i sitt hem? Det tycker inte jag! Jag ÄLSKAR hyllor! Tycker det är så otroligt tillfredsställande att välja ut små föremål och passa ihop dem för att hitta en balans och harmoni på en hylla. Ni skulle ha sett mig i helgen när jag inredde våra nya sovrumshyllor - hade dragit fram tre lådor med inredningssaker som jag spridit ut på sängen, därifrån jag sen valde ut föremål och plockade på hyllorna, i flera timmar.

- Om jag fick önska mig en sak just nu så skulle det vara att stoppa tiden och låta mig leva i denna mammaledighetsbubbla för alltid. Vill verkligen inte byta ut vardagen vi har nu mot något annat! Men tyvärr blir det snart dags för "riktig" vardag igen. Brööl!

- Ska bli intressant nästa vecka när Eleonore ska på 1-års rådgivning. Gissar att hon växt ganska mycket de senaste två månaderna! Så roligt också då hon blivit så medveten om sin omgivning och hela tiden förstår och kan flera saker. Önskar dock att hon mycket snart lär sig hur man äter själv... Har verkligen lejdon på att mata, och städa undan allt klott...

- Har äntligen börjat läsa igen om kvällarna! Mår såå mycket bättre av att läsa några kapitel i stället för att scrolla samma tid före läggdags. Den fjärde Game of Thrones-boken håller jag på med nu.

- Längtar rätt mycket till våren och sommaren just nu, så att jag ska kunna dona på i min alldeles egna trädgård! Det värsta (eller nå, kanske bästa?) är att det inte egentligen finns så mycket trädgård att tala om här.. Blir nog att såga lite träd och plantera nya, samt roffa åt mig lite perenner och fixa rabatter. Mest av allt önskar jag att det hade funnits gamla äppelträd här på gården, så vi inte behöver vänta så många år på egna äpplen.

- Idag när jag ställde mig på vågen visade den sju kilo mer än vad jag hade önskat mig. Frågar ni en läkare visar den troligen trettio kilo för mycket! Och ändå kunde jag knappt bry mig mindre. Försöker hålla igång och inte äta gotta alltför ofta, men tyvärr räcker det inte för mig. Har accepterat att det är så här jag ser ut, och kommer nog knappast att ändra alltför mycket de närmaste åren.

- Ibland saknar jag nog att bo i Årvas, nära allt och med många promenadvägar att välja! Men samtidigt är det så himla skönt att bo på landet i lugnet, med egen gårdsplan och inga grannar vägg i vägg.

- Undrar om det finns nån annan som älskar Reissumies tosi tumma-smörgåsar lika mycket som mig? I över ett års tid har jag ätit dem så gott som varje morgon, men ändå inte tröttnat. Så bra start på dagen! Äter oftast med smör, ost, kalkon/medwurst och gurka/tomat/ägg.

- Vi borde verkligen komma oss till nåt badställe! Sen vi slutade på babysim i december har jag tänkt att vi ska försöka komma oss och simma med Eleonore en gång i månaden. Men så har det nog inte blivit.. Sebastian och jag har nog pratat om att besöka Kuntokeskus i Härmä snart, men borde verkligen få tummen ur och åka iväg!

HE VA HE. Go'natt!

1 kommentar:

  1. Reissumies tosi tumma e ju verkligen gott, men ja sluta köp e efter att ja såg hur myki socker e innehåller :O I en påsa finns e nästan lika myki som i en vanli bullalängd, så ja fick böri sök na annat alternativ..

    SvaraRadera