28 januari 2019

Sjukstugans måndagsrapport

Här kommer en liten rapport från sjukstugan på Bruksgatan 28: Det började med att pappan i huset blev förkyld och var hemma från jobbet förra måndagen. Barnet hade feber från och till från lördag till lördag, och hade i slutet av veckan en sån otrolig slemhosta och rosslade som jag vet inte vad. Stackaren hade 39,5 i feber på fredag eftermiddag! När det äntligen började synas ljus i tunneln, ja då vaknade mamman upp med en kaktus i halsen och stockad näsa... Så sjukstugan fortsätter ett tag ännu! Håller på att bli knäpp på att sitta inomhus. Det har ju varit så F R U K T A N S V Ä R T vackert väder i helgen, och här har vi suttit inne och rullat tummarna.. Den enda friska luften jag fått på fyra dagar är när jag hoppat i och ur bilen för att hämta nåt från butiken. Sorgligt men sant!

Vågar ju inte gå ut med lillan när det är så här kallt (-20 just nu!), och allra minst när hon varit sjuk. Ska hoppas på lite varmare väder i morgon, och en symptomfri dag för åtminstone en av oss. Så här sitter jag nu igen, kaminfläkten surrar, tvättmaskinen är igång i källaren, och jag funderar hur vi ska få ännu en dag att gå. När Eleonore sover i vagnen inomhus, som hon gör för tillfället, sover hon inte ens hälften så lång tid som hon gör ute, så min "egentid" är begränsad. Brukar alltså bli så att jag hinner börja på med något och så hörs det knaster i babyvakten. Tänkte att det kunde vara roligt att lista vad jag fantiserar om att göra när barnet sover, och hur det sen slutar!

Saker jag tänker att jag ska göra när barnet sover:
- Kolla en film/serie
- Läsa en bok
- Duscha
- Sova en stund
- Blogga

Saker jag i verkligheten gör när barnet sover:
- Städar
- Plockar i köket
- Tvättar kläder
- Slökollar tv eller surfar
- Förbereder mat

Jaja. Det är väl så här livet ska vara en tid framöver! Förresten kan jag inte fatta att januari snart är slut. WHAAAAT? Ni har säkert också lagt märke till hur länge det numera är ljust om kvällarna? Får mig att längta till ljusa, varma sommarnätter (även om jag också älskar det här vintervädret vi har nu!). Kommer bli såå härligt i sommar när vi har eget hus, med egen gårdsplan! Får bara ta och se till att beställa de där franska dörrarna vi tänkt sätta in i stället för det stora köksfönstret, så vi kommer oss direkt ut på terrassen... Nåja. Vi drar i bromsen en stund först, ska ju hinna med 1-årskalas(!?!) före det. Håhå, vet inte om jag ska skratta eller gråta åt hur fort det här året gått. Men det vet ni ju redan, så mycket som jag tjatar om vart tiden tar vägen.

Liti bilder på he tå:

 Förra helgen när vi hade träff med Yrkestjejerna gjorde vi pizza. Man kunde kanske tro att vi tog i lite med mängden, men det blev nog inte så mycket över...
 Dessa tjejer <3 Så mycket som hänt i våra liv på de 12 år vi känt varann!
 Hej!
 Årets första tulpanbukett.
 Stackars liten med nästan 40 graders feber. Det enda positiva med när Eleonore är sjuk är att hon vill sitta i famnen och mysa, vilket hon annars aldrig gör <3
 Saker man också kan göra när barnet sover: Baka slut på lite jäst. Denna gång blev det morotssemlor, två plommon-äppel-kanellängder, samt en mandel-äppelkrans. Recept på den sistnämnda incoming!
 Visste ni att Chao i Oravais har börjat med sushi på helgerna? Nu vet ni! Och det var sååå gott!
(Sebastian som dukade fram, så tyvärr ingen estetik i denna bild)
 Min älskade gungstol har också fått flytta hem efter att ha bott hos mamma och pappa i nästan tre år.
 Denna dam har blivit riktigt duktig på att stiga upp mot saker! Senaste dagarna har hon också lärt sig att sätta sig ner tillbaks.
 Roligaste leksaken just nu är pappans gamla kranbil.
Underbara vintersol! Och gud så jag saknar promenader...

HE VA HE. Ha en fin vecka, hörni!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar