31 maj 2017

Sista maj

Onsdag, och sista dagen i maj månad. Kollar man ut genom fönstret ser det ju nog ut som maj, med solen och grönskan osv., men tittar man på termometern får man fundera om det inte är början av april i alla fall... Kyliga vindar och ställvis fortfarande gula gräsmattor. Hoppas verkligen på bättre väder snart!

Idag har jag jobbat mellan kvart i sju och halv tre. Sprang massa olika ärenden efter jobbet, men nu har jag bänkat mig i soffan en stund för att pusta ut. I måndags slog förkylningen till med full kraft, och ännu är jag ganska däckad. The struggle is real när den som inte kan snyta sig blir full med snor... Inte så enkelt alltså! I kväll ska vi ha vårfest på jobbet, så småningom får jag börja fundera på outfit och kanske dra nån lock i håret. Vi ska ha knytkalas, så en melon ska jag skiva upp och ta med mig också.


Fick också veta idag att jag har jobb ett år framöver igen, på samma ställe. Tjohoo borde jag väl säga, och förstå mig rätt nu - jag är glad att jag har jobb! Och särskilt glad över att jag får vara kvar i Kimo! Bara lite besviken att jag för femte året i rad ska leva livet ett år i taget...

4 kommentarer:

 1. Har du inget arbetsavtal? Låter som att du blir utnyttjad. Är det lagligt att ha nån år efter år utan tillsvidare anställning = fast anställning.

  SvaraRadera
 2. Undrar precis samma att hur har de rätt att inte ge dig fast anställning? När du ändå har varit så länge.. Jobbigt är det i alla fall att inte veta hur det går då nästa år :/ Men kämpa på, det löser sig nog :)

  SvaraRadera
 3. Har bara fått 1 års vikariat - Första året fick jag förlängning på samma ställe, andra året blev jag förflyttad till nytt ställe på en annan tjänst, förra året hamnade jag på intervju för att det var en "bättre" tjänst än jag haft, och i år vet jag faktiskt inte riktigt orsaken varför int tjänsten blev tillsvidare...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har rätt att veta varför tjänsten är tidsbestämd, om du skriver under avtal för detta år borde där stå en motivering, annars kan du be om det :)

   Radera