5 november 2016

Weekend

Jaa-a flickor å nain einstaka kaar.. Man ska aldri säg naa! Idag vaknade jag upp tjock i halsen och lite snorig. Har varit lite trött och hängig hela dagen. Men, som man lär ska man också leva, så jag började dagen med en stor kopp ingefärste. Känns faktiskt åtminstone liiite bättre efter det, men borde kanske dricka nån kopp till ännu i helgen, om det ska reda upp sig!

Räddade in mina Mårbackapelargoner i förrgår, vilket visade sig vara det klokaste jag gjort! Pelargonen som blev kvar på balkongen är rätt död nu...

Den här veckan har, som de senaste 3-4 veckorna, varit ganska intensiv. Vet inte hur det kommer sig, men har nåt program hela tiden på vardagarna. Tack och lov så har helgerna ändå varit rätt öppna, och så vill jag ha det. Igår hade Basti och jag besök av Conny. Satt och myste i soffan med popcorn, vindruvor och varsin cider och kollade bilder från Connys motorcykelresa. Pratade massa strunt och tog det lugnt bara. En riktigt bra fredag kväll!

Idag har sambon varit i älgjakten. Jag körde det sedvanliga lördagsprogrammet - sovmorgon, ordentlig frukost, och plock och fix i hemmet. Finns nog inte mycket som klår känslan av nytvättade kläder på strecket, en tom diskho och en välstädad köksbänk! När jag kommit över chocken att det var -10 grader utomhus när jag vaknade, så hoppade jag i bilen och susade iväg till min forna hemstad. Spanade in mammas och pappas vardagsrumsrenovering (sista rummet nu!) och for sen till stallet. En otroligt skön ridtur i solsken och minusgrader med den slöaste tanten. Var riktigt uppvärmd i själen efteråt! Och blev inte ens kall om tårna...


Hemma igen kom Sebastian småningom hem från skogen, och vi gjorde en lördagsmiddag som hette duga - Entrecote, pommes noisettes, chilibearnaise och brysselkål. Åtta poäng! Sen böt jag sängkläder och hängde upp mina nya sovrumsgardiner, vi slappade en stund på soffan och duschade.


Nu ska vi iväg till gravgården en sväng. Älskar att gå dit på Alla Helgona och se på alla ljus, läsa på gravarna och tänka på de som inte finns med oss längre. Hade egentligen velat åka till Nykaabi och tända ljus på bland annat gammelfammo Tynes grav, men det blev inte så i år. De finns i stället med i mina tankar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar