3 september 2016

Södern i vår

Vi har funderat en hel del på att åka till södern nån gång i vår, jag och Sebastian. Problemet är väl bara när vi ska åka, och vart. Själv tycker jag att ju närmare sommaren man kommer, desto bättre ställen att välja på. Helst skulle jag åka först på hösten. Men han däremot skulle gärna (pga jobbet) åka i februari-mars, och då vet vi ju att det i princip är Kanarieöarna som gäller... Vi har knappast möjlighet att åka på en mer än 10 dagars resa heller, så det begränsar ju hur långt man kan åka.

Jag har varit till Turkiet sex gånger, så det är inte ett alternativ. Skulle gärna åka till Kroatien eller Grekland, men då borde vi alltså åka i maj. Tackar snabbt nej till Gran Canaria, men kunde eventuellt fundera på Puerto Rico. Ett alternativ är Kap Verde i mars. Det är kanske vårt bästa alternativ just nu. Men i så fall tänkte vi slå på stort och köra all inclusive hela veckan. Bara ligga vid poolen eller stranden, äta gott och göra ingenting. För som jag förstått det så finns det inte så mycket annat att göra och se på Kap Verde. Eller har jag helt fel? Ni får gärna rätta mig! Varken jag eller Basti har tidigare bott på all inclusive-hotell, så det kunde ju kanske vara en upplevelse om inte annat. Men sen har jag ju på senaste tid blivit lite mer av en "äventyrare" än en poolhängare, så att inte ha nått att uppleva på en vecka kanske nog blir lite tråkigt..

Så svårt! Nu tycker jag att ni ska komma med era bästa tips, idéer och förslag! Tanken är alltså: Det ska vara ganska varmt (vill inte sitta med långärmad om dagarna), inte för långt borta (max 10 dagars resa), inte för dyrt, och får gärna ha något utöver hotell- och strandliv i omgivningen. Pluspoäng för om vi inte behöver mellanlanda på vägen dit, eller om det går ett flyg dit från Vasa.

2 kommentarer:

  1. Aurinkomatkat brukar ha 11 dagars resor till Thailand :)

    SvaraRadera