26 augusti 2019

Lägesrapport

Plötsligt har så gott som hela augusti svischat i väg, och jag har varken hunnit eller orkat med bloggen om kvällarna. Erkänner att jag är ganska slut i skallen när jag kommer hem från jobbet! Eleonore har - trots sin mycket smärtfria dagisstart - varit väldigt gnällig och mammig om kvällarna, vilket också tar en del energi. Dock är det ju helt förståeligt att hon reagerar som hon gör, med nya rutiner, långa dagar och betydligt mindre sömn än hon är van vid. Men kanske vi ska komma ut ur det här också nån gång, bara vi båda blir vana.

Vad har vi haft för oss de senaste veckorna då, förutom att försöka överleva dagis- och jobbdagarna? Nå, bland annat detta:

 Lunchträff vid Chao och lekdejt hemma hos oss med Madde och barnen två fredagar sen.
 Längesen vi gjort nån riktig helgfrukost, tänkte jag och fixade när jag och lillan ändå stigit upp före pappan i huset.
 Finpost från Jakobstad: En matchande mor-dotter outfit från Homefun/Majahome.
 Sebastian har gjort så gott som allt i vårt blivande grovkök - jag har i alla fall målat EN vägg.....
Har sedvanligt besökt Juthbackamarknaden och övernattat hos mina föräldrar.
 Smarrig glass från Skorpan köpte vi där!
 Kom inte hem med så mycket i år faktiskt, bara ett Muminpussel åt Eleonore, lakritsremmar åt mig själv, och en hängare (skulle ha en hatthylla men hittade ingen så det blev bara en bräda med krokar i stället) hit hem.
 Juthbackasällskapet skötte sig kanske inte så exemplariskt på fredag, men desto bättre på lördag!
 Har pallat äpplen och handlat solrosor - höstens bästa två!
 Sen har jag haft "tapet- och golvångest"... Så bra att Aveo-Anna bor bara fem minuter härifrån så man kan åka och konsultera med ett proffs när det blir för svårt!
 Vi har byggt pussel och spelat xylofon.
Och så har vi äntligen gjutit golvet i vår nya tambur/grovkök! Nu är det faktiskt inte så mycket kvar.. Har hållit er på sträckbänken ganska länge, men snart ska ni nog få ett före-efter inlägg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar