27 juli 2018

10 saker jag inte gjort i sommar

Överallt på sociala medier ser man just nu folk som strandhänger, åker på båtuflykter, nattbadar, picknickar på olika ställen i nejden, är på campingsemester, ligger på en brygga och solar... Det här skulle säkert också vara min vardag denna sommar, om det inte var för att jag har en liten bebbe som styr och ställer med programmet. Henne vill jag inte riktigt släpa med mig till stranden ännu, ej heller ta på långa båtfärder eller ha att ligga i vagnen medan jag själv lapar sol. Därför har vi spenderat rätt mycket tid inomhus denna sommar, vilket är på gott och ont. Självklart har vi också försökt "fäälas" som andra, och njuta av det vackra vädret. Dock blev det nog en lite annorlunda sommar än jag är van vid detta år. Får ta igen det nästa sommar (eller när nu vädret behagar att bli så här bra igen).

Tänkte passa på och lista några saker jag INTE gjort denna sommar, i kontrast till alla "glansbilder" gällande sommaren på sociala medier.

1. Varit på stranden. Har inte spenderat en endaste dag på stranden i år, tyvärr. Eller jo, har suttit på klipporna ute vid Vinlax, som ju är en badstrand, efter ett kvällsdopp. Men sorgligt nog är det också ända gången jag badat i år, när jag kommit mig dit.

2. Ätit hälsosamt och tränat. Har verkligen struntat i allt som heter träning och hälsosamma matvanor sen jag fick barn, tyvärr. Det håller på och biter mig i röven, och jag börjar också bli väldigt trött på att inte komma mig för något. Nu till hösten ska jag ta tag i träningen lite smått igen, och Sebastian och jag har redan börjat fundera lite mer på vad vi stoppar i oss. Inget gott in i veckorna längre!

3. Tagit långa cykelturer i solnedgången. Det här brukade vara en av mina favoritsysslor sommartid, men av underförstådda orsaker har jag inte kommit mig ut med cykeln så många gånger i år. En kväll var Sara och jag ute på tur, och en annan cyklade jag ner till Vinlax för att bada. Kanske jag hinner ännu innan hösten kommer, men känner att solnedgångscyklandet ligger lite på minus just nu!

4. Nojat över mitt utseende. Faktiskt har jag fullständigt skitit i hur jag ser ut i shorts eller bikini den här sommaren.

5. Plockat blommor. Inte en endaste lupin eller syrenkvist har jag fått medsläpat hem i år. Ganska sorgligt, måste jag säga! Orsaken är väl kanske att allt blommade så tidigt att jag inte hann med, men också för att jag inte riktigt vågade ta in starkdoftande blommor på grund av lillan.

6. Åkt på båtutflykt. Det längsta vi åkt med båten är till respektive sommarstugor och tillbaks, dvs. under fem minuter med båt från hamnen. Känner mig inte riktigt trygg med att ta ut Eleonore på längre båtutfärder ännu, ifall något skulle hända ute till sjöss.

7. Solat mig pepparkaksbrun. Tyvärr kan man räkna de gånger jag suttit i en solstol det här året på en hand. Brukar vanligtvis vara femton nyanser brunare vid den här tidpunkten på året, och speciellt med tanke på denna sommars väderlek... Nå, får ta igen det ett annat år, när jag inte vistas så mycket inomhus.

8. Suttit på en terrass och druckit. Var varken på Maxmodansin eller pubkväll vid Kaffistogon, har heller inte druckit Sangria ute på Strampens terrass. På vår egen balkong har jag väl fått ner ett vinglas eller två, men annars har det nog varit lite fattigt med somriga terrasshäng i år.

9. Haft på mig klänning. Av den enkla orsaken att jag inte äger en endaste amningsvänlig klänning har jag inte haft på mig nån i sommar. Ganska sorgligt, faktiskt!

10. Frusit. Seriöst, är det NÅN som haft kallt den här sommaren? Nån som överhuvudtaget haft på sig en långärmad tröja? Trodde väl inte det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar