8 november 2012

Svar på fråga

Kix utmanade mig med denna fråga:
"Nämn 5 egenskaper du finner viktiga hos en människa (när du söker vänskap), och 5 som du inte tycker om."

5 egenskaper jag söker hos en vän:
- Humor, humor, humor! Jag har en ganska speciell humor, som någon för det första måste förstå, och som jag för det andra måste kunna dela med en annan människa.
- Ärlighet. Det ska vara raka rör från början till slut! Inget larv, inga krumelurer, inget lurendrejeri. Ärlighet uppifrån ner, helt enkelt. Uppskattar verkligen folk som är öppna och alltid säger som det är, no matter the situation.
- Charm, karisma, eller vad man nu vill kalla det. Något som får människan i fråga att "stå ut ur mängden". Eftersom jag själv är en ganska sprudlande personlighet vill jag även att min vän ska ha detdär lilla extra. No can do med gråa tysta möss.. Sori.
- Något gemensamt. Vet att dethär kanske kan räknas som ett kriterium för att över huvudtaget hitta en vän, men jag skulle i alla fall önska att vi hade något gemensamt. Gärna något "stort", dvs. något som man ändå håller på en hel del med. T.ex. zumba, ridning eller liknande, något som man kan ha som gemensam hobby, alltså.
- Förståelse. Jag vill ha en vän som lyssnar, och som jag kan lyssna på. Någon som förstår mig och som jag kan förstå tillbaka. Jag söker ingen ytlig vän som man bara kan prata om vädret och dagens händelser med, nej, jag är en ganska djup människa som gärna vill diskutera om livet och allt omkring. Så i andra ord: någon som orkar lyssna på mitt tjat, och vars tjat jag kan lyssna på!

5 egenskaper jag inte är så värst förtjust i:
- Falskhet. Det är det allra värsta jag vet! Finns inget värre än mänskor som låtsas vara jätteglada och intresserade när de är med dig, men direkt du vänder ryggen åt så står de där med nån annan och talar skit...
- Någon som är FÖR lik mig själv skulle nog vara svårt att ha som vän. Visst är det viktigt att ha gemensamma nämnare, men oftast är det ju olikheter man "dras" till. Står ju knappt ut med mig själv vissa dagar, tänk att det skulle finnas en till likadan!
- Ytliga människor som bara tänker på sig själv. Det ska inte bara vara "jag jag jag", det ska vara "hej hur mår du?". Det ska inte vara "jo vi kan nog träffas på lördag kväll!" och sen när det kommer till kritan "nej jag ska göra nåt annat".
- Skrytare. Behöver jag ens förklara vidare? Fyyy vad irriterande!
- Någon som hör på, men inte lyssnar. Det är nog en sak som stör mig otroligt mycket - man sitter och pratar om sina innersta känslor, och personen på andra sidan bordet säger bara "hmm..." och om man skulle fråga vad man pratade om skulle mänskan inte kunna svara.

Tja, dethär var ju ganska svårt! Men intressant. Får nog börja fundera vidare på dethär lite...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar