13 november 2019

Uppdateringar ur livet

Nästan halva november har gått utan att jag fått ristat ner ett endaste ord här i bloggen. Men nu har det gått så långt att jag inte ens orkar bortförklara mig längre! Ni vet ju att det finns risk för att den här bloggen går i graven när som helst..

Idag kände jag ändå för att uppdatera er lite om vad som händer. Sitter för tillfället nerbäddad i soffan tillsammans med mitt återigen sjuka barn. Vet inte om jag ska skratta eller gråta över hur många vård av sjukt barn-dagar jag haft sen jag började jobba i augusti! Just nu är det en envis hosta lilltjejen tampas med, och lite rinnande näsa på det då också. Men så här är det, får bara göra det bästa av situationen.


Grovköket är fortfarande inte helt färdigt, och jag håller på att få fejl i hovo på att det tar så länge. Men tyvärr har ju dygnet bara tjugofyra timmar, och med två arbetande föräldrar och en tjej som kräver det mesta av kvällstimmarna blir det inte så mycket gjort. Och så har ju Sebastian varit i älgjakten mer eller mindre varje helg i två månader, vilket också inverkar på tidsbristen.. Fast såå mycket har vi nog inte kvar, bara att koppla i vattnet, sätta fast några knoppar, montera spegeldörrar och sista två taklisterna, samt att släpa upp tvättmaskinen ur källaren... Kanske vi är klara till jul!?


På tal om jul, så har jag haft ordentlig julfeelis de senaste veckorna. Har faktiskt funderat på att börja sätta upp julbelysningen, eftersom det ändå är så mörkt och trist nu största delen av dagarna. Men förrän jag kan "kråta åpp" stjärnorna i fönstren borde jag byta gardiner, och det drar jag mig för så långt det går.. Om det är nåt jag hatar så är det nog att stryka och hänga upp gardiner! Har annars också en ganska lång to do-list med massa städning och plockande som jag bara inte hinner med på grund av jobbet.. Och faktiskt vill jag inte sätta all min lediga tid på att städa här hemma!

Vet faktiskt inte hur det kommer sig att varje gång jag är hemma, som exempelvis igår med sjukt barn, så har jag bestämt mig att göra exakt ingenting när barnet sover. Har en sämre sovperiod nu igen, och är så fruktansvärt trött om kvällarna! Så behöver verkligen vila när tillfälle ges... Men sen kommer jag ändå på mig själv med att gå och småplocka och sätta igång nån tvättmaskin, skriva handilslistor and whatnot när hon sover ute.. Och ändå har jag inte fått ett skvatt bort från den där att göra-listan! Vet inte om nån annan lider av samma?

Jaja. Nu ska vi kolla klart det här avsnittet av Pipsa Possu på Netflix (för 8:e gången!) och se om svärföräldrarna dyker upp snart. Ska försöka hinna beställa hem lite fotografier att sätta i album före det. Återstår att se vad jag lyckas fördriva tiden med i stället, haha. Ha det bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar