25 november 2019

10 randoms

- Är verkligen supertaggad inför julen i år! Vet inte varför, men har längtat hela hösten. Och nu när det närmar sig och jag äntligen fått upp julgardinerna och stjärnorna finns det ingen hejd.. Här ska det minsann pyntas och julbakas och fixas! Sen att jag inte skänkt julklapparna en endaste tanke, det är en helt annan femma...

- Det här kommer troligen bli första året under min bloggs tioåriga historia som jag inte gör någon årssammanfattning. Vet inte om det känns bra eller dåligt.. Bra, för att det är en stress mindre i juletider, dåligt, för att det faktiskt börjar kännas som om den här bloggens tid är förbi.

- Har en sämre sovperiod igen. Går och lägger mig alltför sent (ofta kring tolv), somnar relativt snabbt (allt mellan 15 och 45 minuter), men sen vaknar jag flera gånger per natt för att det gör ont när jag vänder mig. Har troligen en låsning mellan skulderbladen som gör det besvärligt för mig speciellt nattetid, men också på dagen...

- ... därför har jag bokat en tid till Kalevalainen jäsenkorjaus nu på lördag! Återstår att se om det hjälper. Konstaterade också förra veckan att min ryggsmärta har förflyttat sig från korsryggen upp till nacke/axlar/skulderblad. Visst var det jobbigt med kronisk smärta i ryggen i flera år, men inte vet jag nu om det här är bättre!

- Eleonore är så otroligt rolig, men samtidigt jobbig, just nu. Hon förtjänar egentligen ett helt eget inlägg, men vet faktiskt inte när jag skulle ha tid att skriva ihop ett sånt. Hon är i varje fall en pratkvarn och härmapa utan dess like, och verkar ha fått sin pappas dåliga tålamod och sin mors humor. Om det är bra eller dåligt lär ju visa sig framöver!

- På tal om tid, så fattar jag verkligen inte vart det här året tog vägen. Sen jag började jobba i augusti har tiden bara rusat iväg! Hinner med absolut INGENTING om kvällarna, och helgerna bara försvinner i en blinkning. Huset ser ut som om en tornado dragit fram, och vi kollar tv och somnar på soffan alltför många gånger i veckan.

- Jag har beställt hem en C9-box för att ta itu med min vikt, once again. Återstår att se om det hjälper eller stjälper.. FitMama-programmet jag körde i somras gav ju otroligt bra resultat, men sen när jobbvardagen kom emot tappade jag helt orken, lusten och självdisciplinen. Vilket lett till att jag säkert gått upp 5-6 kg (vill inte ens ställa mig på vågen) sen dess.. Och nu i julhelgen lär det ju inte bli bättre precis. Så efter nyår kör jag nio dagar detox, och så försöker jag hålla mig borta från dåliga vanor efter det. Wish me luck...

- Har funderat rätt mycket senaste tiden när det egentligen är läge att skaffa syskon. För min del får jag ju försöka tajma in det med jobbet, vilket på ett vis känns lite stressande. Och sen känns det ju onekligen som om vi borde ha ett eget sovrum åt Eleonore om en ny inneboende ska ärva hennes sängplats nån gång. Så där har "planeringen" stannat då, i och med att vindsvåningen är långt ifrån färdig. Och ja, vad är egentligen den perfekta åldern mellan syskon!?

- Om vi inte får nån snö snart så blir jag rabiat!!! Hatar verkligen det här tråkiga, gråa, mörka. Mörkt på morgonen när man åker till jobbet, mörkt när man kommer hem. Ja det är ju till och med mörkt på dagen när vi är ute med barnen på dagisgården! Lite snö skulle ju åtminstone pigga och ljusa upp tillvaron lite.

- Alltid så här års får jag pippi på mandariner (läs: klementiner/satsumas, men kallar bara alla små orangea för mandariner) och kunde äta en påse om dagen. Det här har tydligen min dotter också ärvt, för står mandarinskålen framme på bordet äter hon ingen annan mat, utan vrålar bara "fåå! fåå!" tills jag ger henne några mandarinklyftor. Men nåja, det finns väl värre saker att vara beroende av!

HE VA HE. Ska se om jag får ihop till ett tredje (LOL) inlägg ännu den här månaden, eller om vi hörs igen i december.

2 kommentarer:

  1. Blir alltid lika glad då jag kikar in här hos dig och ser att du har uppdaterat :)
    Känner så igen mig i det du skriver. Hösten har gått i en rasande fart och jag har inte heller hunnit med något på kvällarna. Jag har också pippi på satsumas. Har även funderat på att köra C9 efter nyår, kanske vore kul att peppa varandra isf? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att höra :) har nog varit dåligt med tid för bloggen och allt annat utom jobbet i höst.. Vi ska absolut peppa varann, känner att jag behöver en ordentlig spark i baken om det ska lyckas! Nio dagar låter ju inte så mycket, men vet hur långsamt tiden går när man är hungrig ;)

      Radera