10 februari 2019

Sovrummet, före och efter

Det första rummet vi började på med i huset är äntligen klart (eller nåja, några lister fattas, men..)! Givetvis ska jag ta och dela med mig av bilder före, under och efter projektets gång. Detta rum har tidigare varit Sebastians föräldrars sovrum, och nu kommer vi alltså att husera här, åtminstone tills vi har inrett vindsvåningen. Från början har det varit en dörr in till ett annat sovrum från detta rum, men när Sebastian flyttade hemifrån gjorde hans föräldrar om det sovrummet till (ett förstorat) kök. Men dörren, den blev kvar. Golvet var också original från 60-70 talet nån gång, och tapeterna föll mig inte precis i smaken... Så i princip har vi gjort om hela rummet! Bara fönstren som förblev orörda så långt som på att de fick nya lister.. Ska ta och lista åtgärderna åt er med bilderna nedan.

FÖRE:
Sett från dörröppningen.
Mot vänster.
Mot höger (fast här har han redan hunnit riva lös några lister och tapet runt dörren innan jag dokumenterade).

EFTER RIVNING:
Vi var otroligt glada över att hitta detta vackra brädtak under takplattorna!
Hundra tapetlager senare... (och en söndersågad garderob som blev till spisved)

PÅBÖRJAT PROJEKT:
På gång med takmålning. Taket målade vi med Paneeli-Ässäs vitlasyr, två varv.
 Första väggen skivad!
Färdig skivat, spacklat och slipat, och slangen till golvvärmen fastnitad i golvet.
Golvet strax efter gjutning, som gjordes av Pohjanmaan lattiatekniikka.
Tapetsering på gång.

EFTER:
Sett från dörröppningen.
Mot vänster.
Mot höger (och här ser man rätta färgerna bäst!).

Som ni säkert ser på "efter"-bilderna så fattas golv- och taklister, men jag orkade helt enkelt inte vänta mer med att publicera detta inlägg! Sen jag fotograferade i början på veckan har Sebastian och hans pappa lagt taklister i halva rummet, och i skrivande stund håller han på och drar el till fönsterlamp-uttag (kopplas sen i av behörig elektriker, don't worry!) samt listar det sista mot taket. Golvlisterna har vi inte beställt ännu, men det hinner vi väl. Om två veckor beräknas vår nya garderob anlända från IKEA, och den nya sängen, från Bed Invest, kom i fredags! Så inte långt kvar till inflyttning nu. Sooo excited!

Vi (läs: Sebastian) har gjort det mesta själva, det är bara golvgjutningen och påkopplandet av värme som vi anställt folk för. Tänkte göra en sammanfattning på vad som gjorts i rummet ännu som avslutning!

Åtgärder: Radiatorerna togs bort och golvvärmeslinga spacklades in, nytt golv (gipsbetong och vinylbrädor) lades. Takpanelen togs bort och råbräderna under målades. Rivning av inbyggd garderob, nya skivor på väggarna, nya tapeter, omdragning av el, och nya lister (golv, tak, fönster och dörr). 

2 kommentarer:

  1. Det blev jättefint! Ska bli kul att se bilder är rummet är stylat också :) Vad blir ert nästa projekt? Har du uppgjort någon budget för de renoveringar ni skall göra?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ska ta och sätta bilder på rummet så fort det är färdigt inrett sen :)

      Kan ta och svara på frågorna i egna inlägg! Har ett "moodboard för nästa rum"-inlägg i utkastet färdigt.

      Radera