5 november 2018

Ännu en måndag i livet

November är här, och just precis idag är det bara sju(!) måndagar till julafton! Ännu har jag inte fått nån julstämning, eller ens börjat längta så hemskt mycket. Men lite smyger det väl sig på ju närmare vi kommer.. Har t.ex. beställt hem en tomtedräkt åt Eleonore så vi får fotografera till julkort, kikat lite på julstjärnor att hänga upp i alla våra fönster, handlat på Dermosil, samt börjat fantisera om mammas goda julmat. Huruvida vi ska ha en riktig julgran eller inte inomhus i år får jag väl också börja klura på, men med tanke på att "ajaj ei saa" är det mest använda uttrycket hemma hos oss just nu, så kan det nog hända att det blir lite väl roligt med en barrande gran... Haha!

Som ni säkert kan gissa så sover barnet för tillfället ute i vagnen (fast nu hörs det ljud i babymonitorn så jag får ta och skynda mig) och jag passar på att plita ner några rader här i bloggen. Har inga stora planer för den här veckan; zumba ikväll, NNSB's höstmöte i morgon kväll, jumppa på torsdag, och så lite smått i helgen med farsdagsfirande och sånt skojigt. Tiden den bara rusar iväg! Inte har jag hunnit knåpa ihop något inspirationsinlägg för sovrummet heller, även om det verkligen vore dags för det.. Vi har bara kvar att skiva väggarna och gjuta in en värmeslinga i golvet så är det för mig att börja välja golv och tapeter. Håhå så spännande, men jag har verkligen ingen aning om vad jag vill ha för tapeter! That's a first. Borde också komma mig iväg på en IKEA-resa och införskaffa lite smått och gott hit hem.

Jaja. Nu låter det som om barnet gärna skulle göra sin mor sällskap inomhus en stund igen, så jag får väl rusa vidare. Hoppas ni får en skön start på veckan!

 Förra veckan besökte jag för första gången Lundagård i Jakobstad. Så himla mysig butik! Sen blev det lunch på Mango House med kusin Heidi.
 Vi var också och hälsade på Madde och Ricos lilla Birk för första gången. Lillprinsen sov sig nästan genom hela besöket...
 På fredag kockade jag för första gången i mitt liv riktig risotto, och det blev sååå gott! Ska ta och knåpa ihop ett recept åt er när jag hinner.
Förra året hann vi inte, men i år brände jag iväg till gravgården och tände ljus på Allhelgona. Älskar stämningen där med alla tända ljus i mörkret!
 Ett ljus åt Sebastians fammo och faffa.
 Ljus för dem begravda på andra ställen. Gammelmommo Paula och moffa "Ukki", gammelfammo Tyne och faffa Runar bland andra <3
 Igår bjöd vi in våra föräldrar på söndagsmiddag. Bara för att det är trevligare att äta i sällskap!
Hade gjort en smarrig sallad, "godaste grisköttet", samt klyftpotatis. Till efterrätt blev det Key Lime Pie, men den hade jag tydligen inte fotograferat...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar