7 november 2018

Moodboard: Sovrum

Från frågestunden: "Hur hade du tänkt inreda i de olika rummen? Du skulle t.ex. kunna använda dig av sk. "moodboards" i inlägget." Eftersom er önskan är min lag (haha!) och jag ändå kände för att vara lite kreativ, så kommer jag nu att presentera en moodboard för varje rum vi ska renovera/fixa i huset! Vi börjar med sovrummet, som ju är det första rummet vi börjat på med i huset, och som faktiskt börjar vara i det skedet att vi snart får lägga in golv, välja tapeter osv. Sen är det bara det roligaste kvar då - att inreda! Här kommer ett litet inspirationscollage (gjort i BeFunky CollageMaker) på vårt blivande sovrum:


Kort fakta om rummet: Det är cirka fyra gånger fem meter stort, och utformat så att man kommer in mitt på långsidan, och både rakt fram och till vänster är det fönster mitt på väggarna. Det är alltså bara en vägg som är helt obruten; den till höger, som ligger mot köket. Tanken är att vi alla ska sova här nu till att börja med, tills vi får inrett vinden. Sen får Eleonore eget rum och vi fixar "master bedroom" åt oss, men tills dess huserar vi i detta rum. Så vi får helt enkelt försöka göra det så bra som möjligt!

Så här visualiserar jag: Ganska mörka väggar, tänk mörkgrå med en hint av grönt, men eventuellt med en fondtapet på den obrutna väggen, där vi tänkt ställa sängen. Vi kommer att beställa ny säng (180 cm, wohoo!), och sänggaveln är redan inköpt. Den ser ganska exakt ut som sänggaveln i collaget, förutom att den är grå-beige träfärgad i stället för svart, och har inga hyllor. Klurar ännu på hurudana nattduksbord vi ska ha, men misstänker vi behåller våra Hemnes-bord. Min kära gamla träbänk har jag tänkt ställa vid sängens fotända, och sen ska vi troligen också snickra ihop några hyllor att sätta på nån av väggarna.

Nya gardiner, mattor, mysiga kuddar och filtar samt ett nytt sängtäcke behöver vi införskaffa, och så skulle det vara fint med en sänghimmel över Eleonores spjälsäng. Tidigare i år har jag också via FB-loppis köpt en gammal tallrikshylla, som vi kommer att använda som bokhylla för barnböcker. Den är grön/turkos, så eventuellt behöver jag måla om den, ifall den inte passar med övrig färgsättning.. Ett stort klädskåp med skjutdörrar ska också sättas in rakt till vänster i rummet, mellan dörren och fönstret, men ännu vet jag inte hurudant det blir, eller ens vilken färg!

Ja som ni hör så är jag faktiskt inte det minsta förberedd på att snart börja på i rummet! Golvet har jag i alla fall valt ut redan, och Sebastian har godkänt det. Så vi får väl helt enkelt börja där, och så ser vi vad som passar ihop med det. "Hiljaa hyvää tulee", som man brukar säga på finska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar