20 november 2017

Några måndagstankar

Ännu en måndag här i livet. Känns som om veckorna går väldigt fort just nu! Minns att vi räknat att det var 9 veckor från terminsstarten till höstlovet, och sen 9 veckor till jullovet efter det. Och nu är det faktiskt bara FEM VECKOR kvar till jul. Helt otroligt! Själv ska jag ju (försöka) jobba ända till 5.1, så inget långt jullov i sikte för mig detta år... Dock har jag ju en helt annan slags ledighet att se framemot sen efter, så det ska väl nog gå an att knega på i mellandagarna. Tror faktiskt det är andra gången sen jag började min dagiskarriär 2013 som jag ska jobba under julen? Jaja, nåo blir e väl bra.


Sådär för övrigt har jag faktiskt inga som helst julkänslor just nu, och det skrämmer mig lite. Värsta julnörden här, men har inte skänkt julklappar eller julpyntande en endaste tanke ännu i år!? Hjälpte inte ens fast vi fått lite snö på marken nu under natten.. Har sagt åt mig själv att jag allra tidigast får börja hänga upp julbelysningen nu till helgen, och inga tomtar ska komma fram förrän till lillajul om två veckor. För tillfället känns det inte alls som jag är sugen att börja dra fram jullådor den här veckan, men vem vet, kanske jag ändrar mig ännu... Åtminstone har jag två julfester att se framemot: Kommunens julfest på fredag kväll, och NNSB's Hjulfest på lördag. Hoppeligen infinner sig julstämningen efter lite julmat i magen!

Om ni vill ha uppdateringar på gravidfronten så kan jag meddela att bebben troligen börjat göra kullerbyttor i magen. I alla fall känns det emellanåt som om nån "manglar" på i min mage. Känns lustigt! Överlag mår jag väl rätt bra just nu. Har en del sammandragningar, men inget som egentligen stör. Skorna har börjat bli svåra att få på, toalettbesöken blir tätare, och min vinterjacka behöver akut ersättas med en större. Dragkedjan går just och just fast! Så jag hoppas att minusgraderna håller sig borta en tid ännu, så jag klarar mig med höstjackan och tjock fleece under...

"Tycker do byri vaar så rund om magan!" (hört x-antal gånger i veckan)

På jobbet har vi börjat öva julfestsånger, och årets adventskalender är under planering. Jag går också omkring och oroar mig för hur det ska gå sen efter nyår när jag är borta, och grubblar rätt mycket över vem som ska ersätta mig. Vi får väl hoppas att det varit några sökande, och att kommunen hittar nån lämplig ersättare. Ansökningstiden går ut denna vecka för mitt vikariat, så om ni är behöriga tipsar jag er om att ansöka via kuntarekry. Utlovas toppen arbetsplats med de bästa kollegorna! Och oroa er inte, jag har nog förberett vårterminen lite redan... heheh.

Vad annat då? Väntar att klockan ska bli fem så sambon kommer hem från jobbet. Tvättmaskinen borde snart vara klar, och den kurrande magen borde jag väl fundera på att åtgärda småningom. Inga stora planer för början av den här veckan, och det känns skönt. Får bara ta kvällarna som de kommer, helt enkelt. Sen blir det mer action i slutet av veckan med sista skoldagarna, Faros-middag med kurskamraterna och de första julfesterna.

Tycker förresten att ni ska passa på att fråga mig något/ge önskerubriker! Det är nämligen INGEN som undrat nåt på min frågestund (klick)...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar